Press "Enter" to skip to content

Ледено кубче с билки връща свежестта

Масажът с козметичен лед е истинско вълшебство за тонизиране и подхранване на кожата

Особено ефективен е преди и след купон. При охлаждането кръвоносните съдове се свиват, с постепенното затопляне се разширяват и кръвообращението се активира. В резултат тонусът на кожата се повишава, разширените пори се свиват, тенът изсветлява.

Козметичен лед може да се приготви от отвари -билкови, оризови, пресни сезонни плодове. 1-2 процедури дневно са достатъчни за младата кожа.

С вълшебното кубче девойките може да масажират лицето, шията и деколтето. Кубчето се плъзга, без да се задържа на едно място. Влажната кожа не се подсушава, а се оставя да глътне полезните съставки.

Билков лед се приготвя, като 1 с.л. от пресни билки (по-силно действие имат), подходящи за вашия тип кожа, се залива с вряла вода и се оставя настрани за 20 минути. Когато течността се охлади, се излива във формичката за лед и се слага в камерата. Използва се не повече от седмица.

За всеки тип кожа е подходящо обтриването с лед, приготвен от черен или зелен чай, които са силни антиоксиданти, лайка, мента, кантарион.

Нормалната кожа обича отвари от живовляк, хилядолистник и валериана, а мазната – арника, хвощ, невен, мента, сок от краставица или лимон. Сухата кожа предпочита отвари от глог, корени от глухарче, а и сокове от сезонни плодове. Проблемната, склонна към пъпки – сок от алое. Към 3 с.л. от него се прибавя половин чаша отвара от конски босилек и се замразява.

Луничките и пигментните петънца се избелват с оризова отвара. Съотношението ориз – вода е 1:3. Зърната се сварят, прецежда се водата и се излива във формички за лед. Ползва се само 3 дни.

Ледените процедури са неподходящи за кожа с разширени кръвоносни съдове, пъпки и възпаления.

Leave a Reply

%d bloggers like this: