Press "Enter" to skip to content

Пролетно почистване на душата

Пролетното слънце като с магическа пръчка отключва някакъв център в мозъка ни, който крещи за промяна

пролет душа

Дори и най-лежерните запрятат ръкави и започват голямото почистване вкъщи – което обаче не е толкова желание да изметем дома си, колкото терапевтично да изтупаме праха от душата и живота си. Ако неутолимото ви желание за рестарт не стихва, след като излъскате всяко ъгълче в дома си, по-добре си починете и се вгледайте навътре. В себе си. Всъщност е доста по-лесно и приятно от миенето на прозорци. Предлагаме ви няколко идеи да започнете ако не ново, то поне по-свежо живеене.

Разберете какво наистина ви харесва. Това е най-важното, но и най-сложното. Златното правило на удовлетворените хора е да извършват главно това, което ги прави доволни. Може да ви прозвучи странно, но има голяма вероятност самите вие да не сте наясно какво ви прави щастливи и да се движите по общоприетите клишета: шопинг, вкусна храна, почивка в многозвезден хотел. Задайте си въпроса кои дейности (или бездействия) ви отпускат, зареждат ви с позитивна нагласа, дават ви добри идеи.

Съсредоточете се поне за няколко дни върху простите неща в живота. Никакви тайни и хитри диети – просто натурална храна, повече плодове и зеленчуци, най-обикновена вода, удобни дрехи от естествена материя, ниски обувки. Ако съчетаете с разходка „на зелено“, ще постегнете максимален ефект. Не е нужно да ставате вегетарианка или да зарязвате алкохола – достатъчно е просто да обърнете внимание на тялото си, да почувствате, че правите нещо полезно за себе си, пише списание „За жената“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: