Press "Enter" to skip to content

Силата на лечебните камъни е проучена още от мъдрите тибетци

Ценителите и метафизиците смятали, че дори когато се държи кристал в ръцете и се произнася молитва за оздравяване, „есенцията“ или енерговибрацията, заложена в камъка, ще зареди и излекува болния

rubin

Това била една от разновидностите на напълно официален ритуал – изцеление с молитва или изцеление с вяра.

Наскоро специалисти установили, че нивото на такъв показател като интерферона в човешката имунна система се регулира чрез контрол от страна на съзнанието или с външни стимулатори. Може да се предположи, че именно това обяснява защо древните начини на лечение с използването на скъпоценни камъни били доста ефективни.

Тибетските лами знаели много тайни, помагащи при лечението на рани. За целта те използвали не само сребро и злато, но и малахит и дори изумруд и корали.

Тибетците познавали и удивителното свойство на перлата, която при наличието на някои заболявания престава да блести, и то дълго преди болестта да прояви първите си признаци. Днес учените обясняват този феномен с това, че при някои заболявания се променя съставът на потните жлези. Древните гърци и египтяните използвали кехлибар на прах за повишаване на имунитета, стрит хематит – за спиране на кръвотечение, а лазурит на прах бил съставна част от мазила за очи…

В наше време много лечители се опитват да въздействат с помощта на енергиите на камъка върху поразени от болестта органи в човешкото тяло. Камъкът като амулет се носи на врата, полага се върху определен участък от тялото, а в някои страни дори има специално създадени санаториуми, където много болести се лекуват изключително с помощта на минерали.

Leave a Reply

%d bloggers like this: