Press "Enter" to skip to content

Ароматните масла ни направят красиви и здрави

Те са просто прекрасни – освен че се грижат нежно за външния вид, ни зареждат със здраве, добро настроение, спокойствие и увереност
ароматни масла
Употребата им не е сложна, но трябва да сте наясно с няколко основни правила. И да ги ползвате по предназначение.

Може да ги прилагате за ароматизиране на помещения и дрехи, за релаксация, за готвене, в козметиката. Важно е да знаете, че не бива да прилагате етеричните масла директно върху кожата, тъй като много от тях имат силно изгарящо действие. Задължително е преди това да ги разтворите в масло – основа, а съотношението е според процентния състав на етеричното масло, затова четете внимателно опаковката и питайте в аптеката. За основа може да се използва мед, сметана, сол, спирт, козметичен крем или маска. Преди да използвате маслото, направете тест: отворете шишенцето и го плъзнете във въздуха. След това затворете шишенцето и вдъхнете. Ако до 1-2 дни не се появят некомфортни усещания или алергични реакции, значи маслото ви подхожда. Не добавяйте етерично масло в цялото количество крем или маска – заделете една доза, разбъркайте с маслото и приложете веднага. Освен лицето не забравяйте зоната на деколтето, шията и другите части от тялото.

В детска възраст, при бременност, кърмене, алергии, епилепсия може да използвате ароматни масла само след консултация с лекар. Употребата на етерични масла изисква да изпивате поне 2 литра вода дневно. Имайте предвид, че не бива да се съчетават с хомеопатични препарат, пише списание „За жената“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: