Press "Enter" to skip to content

Доктор Сяо Пинчжай дава съвети за желано и здраво бебе

Ако сте решили да си правите бебе, има неща, които ще ви улеснят

бебе Ето съветите на д-р Сяо Пинчжай, специалист по традиционна китайска медицина и акупунктура.

Ако сте на възраст над 35 г., прегледайте се. За жените тестът ще покаже какъв е запасът им от яйцеклетки, какво е нивото на хормоните им и дали фалопиевите тръби са в ред. За мъжете тестът брои сперматозоидите в еякулата и оценява тяхната подвижност. Ако и при двамата всичко е наред, може би имат понижаващ либидото психологически проблем. Лекарят ще им помогне да го открият.

Щом жената мине 35 г., производството на яйцеклетки започва да намалява. Така че дори при добър запас функцията на яйчниците се влошава. Това може да се установи по промените в телесната температура.

Следете какво показва термометърът всяка сутрин. Още от вечерта го свалете под 36 градуса и го сложете до леглото. На заранта след събуждане още преди да сте станали, говорили, яли, пили или пушили, го вземете в уста или под мишницата за 5 минути. Отбележете си показанията му до десети от градуса. После го измийте със студена (не топла) вода.

Телесната температура на жената е по-ниска в първата половина на цикъла. Разликата достига до 1 градус, но може да е и само десети от градуса.

Медицината не разполага със способи за подобряване на качеството на яйцеклетките и сперматозоидите.

Leave a Reply

%d bloggers like this: