Press "Enter" to skip to content

Източен масаж раздвижва застоялата лимфа и опъва бръчки

За да се разнесат подпухванията на горния и долен клепач, е необходимо да се стимулира циркулацията на застоялата лимфа

масаж Става чрез масаж със специфични движения – на повърхностното ниво, където е лимфата, без силен натиск. Те се изпълняват едновременно на двете очи за 10-20 минути сутрин. За ефект са необходими 7-8 сеанса.

Почистете околоочния контур с пяна (тоалетно мляко или гел), после с тоник и внимателно нанесете околоочен крем.

С показалеца и средния пръст описвайте 10 движения от външния ъгъл в областта на слепоочието в посока на часовниковата стрелка.

След това с възглавничките на същите пръсти натиснете кожата по 3 пъти на долния и горен клепач в посока от слепоочията към носа. Същото движение изпълнете, но с четири пръста, като за по 2-3 секунди натиснете нежно долния клепач, а след това и горния.

С потупващи движения на показалеца и средния пръст от слепоочието към долния клепач се изкачете към горния, като завършите в слепоочието.

Със средния пръст направете около 10 кръга от външния ъгъл на окото към вътрешния и от него към горния клепач – под веждите, и слезнете към слепоочието. При всяко движение се натискат ъглите на очите.

С лек натиск на показалеца и средния пръст правете кръгови движения, тръгвайки от долния клепач към веждите. Следват леки потупвания и се завършва с контрастни обливания.

Leave a Reply

%d bloggers like this: