Press "Enter" to skip to content

Източна терапия за красиви и здрави крака

Елегантните летни сандали на висок ток крият своите сериозни недостатъци

крака
Как да си спестите болките в краката, без да се лишите от блясъка и красотата?

Болки в стъпалата, спазми на мускулите на подбедриците, подпухнали, отекли крака в края на работния ден… Често през лятото това е цената, която плащаме за тънките високи токчета. Спазвайте тези съвети за грижа за краката в горещите дни и няма да имате здравословни проблеми.

Масаж за по-добра циркулация

Вечер нанесете на краката и стъпалата си тънък слой лосион или балсам за тяло. Добре е да съдържа съставки, които подобряват циркулацията на кръвта като борово масло, камфор, розмарин. С плавни движения и лек натиск масажирайте бавно стъпалата от пръстите към петите. Направете няколко поглаждания отдолу, като използвате целите си длани (все едно избърсвате краката си с кърпа). Това облекчава болката след прекараните часове на високи токчета. Завършете масажа с леко издърпване на всеки пръст.

Освежаваща вана за подутите крака

Вечер потопете краката си във вода, в която сте пуснали десетина кубчета лед и сте капнали малко масло от чаено дърво. Задръжте единия крак за около 30 секунди, след което го извадете и го разтрийте енергично с кърпа. Направете същото с другия крак и продължете с повторенията, докато усетите облекчение на болката и дискомфорта. А сутрин за няколко минути обливайте краката със студена вода, след което ги подсушете и намажете с охлаждащ гел с екстракт от арника, кестен, камфор за освежаване и подобряване на кръвообращението.

Leave a Reply

%d bloggers like this: