Press "Enter" to skip to content

Китайската акупунктура помага и на красотата

Гезотерапияга с био- колаген за подмладяване, която е хит в Европа, се прави вече и в България

Уникалното е, че за пръв път в естетичната дерматология се прилага китайска акупунктура, според която се стимулират 12-е точки на лицето за био-лифтинг и биодренаж, и хомеопатия – ползва се физиологичен разтвор на колагена, аналог на физиологичното му разреждане в тъканите.

Хитовата процедура, с която Моника Белучи изглажда бръчките си, е с траен ефект и без следи. Странични реакции на кожата няма, защото биоколагенът се идентифицира като“ свой“ продукт и се абсорбира веднага. И ако при класическата мезотерапия са необходими около 100 убождания, които не са особено приятни, то при новата се правят по 6 от дясната и лявата страна на лицето, където са акупунктурните точки за биолифтинг и биодренаж според китайската медицина, обяснява пред вестник „Всичко за семейството“ дерматологът д-р Сияна Живкова.

Процедурата намалява бръчките, освежава, тонизира и стяга кожата.“ Идеята на терапията е да възстанови нарушената цялост на колагеновите влакна, изграждащи колагеновата решетка. Тя държи кожата млада.и свежа. За целта се използват няколко техники на инжектиране на биоколагена“, казва пред вестник „Всичко за семейството“ д-р Живкова.

Leave a Reply

%d bloggers like this: