Press "Enter" to skip to content

Китайски масаж срещу настинка

С правилни движения и лек натиск върху рефлексните зони могат да бъдат освободени блокади в тялото – без медикаменти, без странични въздействия. Ще се почувствате отново бодри и добре

 

китайски масаж

Този масаж почива на прастари азиатски практики. Чрез масажа на рефлексните зони в ухото провеждате импулси в съответните области на тялото, освобождавате там енергийните блокади, които ви разболяват, и енергията отново потича. Най-доброто в тази терапия е, че можете да я правите лесно, навсякъде и по всяко време.

Внимание:

За да затоплите ръцете преди масажа, силно ги разтъркайте една в друга.

По време на масажа внимателно вдишвайте и излюпвайте.

Опитайте се да се изключите от света и се концентрирайте само върху масажа.

Можете да масажирате двете уши едновременно, ако искате.

Отрежете ниско ноктите, за да правите масажа с върха на пръстите. При масажа не требва има болка, само така ще се почувствате добре.

Масаж за отпускане. Всеки масаж започвайте с тази техника за отпускане. Поставете двете ръце на ушите, затворете очи и се вслушайте в себе си за пет вдишвания. При това се подпирайте на лакти. Не бързайте, правете всичко спокойно. Така ще създадете предпоставките за успокоение и хармония.

Хванете ухото между палеца и показалеца. Започнете с горната част. Поставете показалеца на края на ушната мида, а палеца дръжте зад ухото. Сега с лек натиск плъзнете към края на ухото. Така масажирайте цялото ухо. Можете да смените местата на пръстите, ако ви е по-удобно. Можете да издърпате леко ухото. Повторете три пъти.

Масажирайте с показалец вътрешната част на мидата две до три минути с леки кръгови движения. Работете отвътре навън. За да отпуснете мускулите, накрая на масажа бързо движете показалеца напред-назад, докато се получи леко вибриране. Накрая направете масажа за отпускане за пет вдишвания.

Масаж зад ухото. Започнете от горе и с лек натиск продължете до края на ухото. Повторете три пъти едно след друго. Накрая направете масажа за отпускане за десет до петнадесет вдишвания.

Leave a Reply

%d bloggers like this: