Press "Enter" to skip to content

Китайски масаж с бамбукови пръчки докарва рая на земята – продължение

Процедурата започва с почистване на кожата

Тялото се намазва с гел, който съдържа екстракт от черешов цвят и антицелулитна билкова пудра. Поръсват се сухи цветове от бъз и мак. След 15-20 минути, когато активните им съставки попият в кожата, се прави фин пилинг.

Масажът с бамбуковите пръчки тръгва от стъпалата, за да се активират точките, отговарящи за вътрешните органи. Движенията наподобяват тези на разточване на кори за баница, като се на моменти се променя техниката на натиска – потупване, почукване, барабанене.

Проблемните зони, застрашени от целулит, се третират с детоксикиращ концентрат и се прави дълбок лимфодренажен масаж с движения, подобни на вакуум. Кухата част на късите бамбукови пръчки засмуква част от кожата.“ По този начин масажът дренира тъканите, стимулира метаболизма и отделянето на токсини. Активира се циркулацията на кръвта и лимфата и отровите се изхвърлят „, обяснява специалистката.

След масажа се поставя маска с каолин, екстракти от джинджифил, копър и джоджен. Нанася се на проблемите зони. Има загряващ ефект и това ускорява стягането. Зоната се завива с фолио и след 30 минути се изплаква. Кожата се намазва с ароматен цветен балсам.

За да има ефект, процедурите трябва да са 10, пише вестник „Всичко за семейството“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: