Press "Enter" to skip to content

Лечебни вани овладяват сърбежа при псориазис

Нима някои има нужда от причини, за да срещнете тялото си регулярно с водата

лечебна вана Ако сте влизали наскоро в задушевна мотриса на метро или в компактен асансьор на административна сграда в натоварен час от деня, може би ще се съгласите, че редовното влизане в банята не е безусловно правило за всеки.

А то има предимства. Освен че е задължителен атрибут на личната хигиена на съвременния човек, колкото и изморен да е след тежък работен ден, къпането носи и ползи за здравето. Особено ако е в топлата прегръдка на ваната.

УСПОКОЯВА НЕРВНАТА СИСТЕМА

Безспорен факт е, че ежедневното напрежение се натрупва в организма и вечерта е времето, в което тялото има спешна нужда от добра доза релакс. Някои го постигат в неангажи-ращата компания на приятели след работа, други в тихото уединение с малко питие. А трети имат нужда от по-тежката артилерия на медикаментозната терапия, за да се преборят със стреса и раздразнителността. Почти
невероятно е, но една топла вана може да свърши не по-малко чудеса.

ПОМАГА В БОРБАТА C ПСОРИАЗИСА

Вана с една-две лъжици зехтин или кокосово масло може да помогне за облекчаване на неприятния сърбеж и лющенето на кожата, които това заболяване причинява. Специалистите обаче препоръчват да не прекарвате в топлата вода повече от 1 0 минути ежедневно, за да не изсъхва кожата прекомерно. Използвайте мека кърпа за по-пиване на водата след баня и нанесете предписания ви терапевтичен крем.

Leave a Reply

%d bloggers like this: