Press "Enter" to skip to content

Още в древна Индия са правили операции за лечение на катаракта

В древността медицината е била доста развита

индия медицина
Индийски лекар например правел операции за лечение на катаракта. Въпреки че са изключително успешни, е забравено за тях. Едва през XX век, когато са открити ръкописи на този лекар, специалистите си припомнят за неговия метод.

Според офталмолози тези операции са изключително сложни дори и днес, да не говорим за времето отпреди векове. Невероятните резултати и множеството излекувани карат дори съвременниците да изпитват възхищение и възторг от медицината на древността.

В Рим например лекували с помощта на различни обреди и медитации. Съществуват специални техники за лечение. Векове наред тази медицина е търсена и дава добри резултати при лечението на пациентите.

В древен Египет медицината също е много развита за онова време. Хората се лекуват с помощта на специални лекарства, създадени от растения и различни вещества. Лекарствата са подробно описани в множество документи, някои от които са достигнали до наши дни.

Според учените медицината в древен Египет познава много заболявания и в същото време може да предложи за всяко от тях лечебно средство.

Древният свят далеч не е така прост и елементарен, както изглежда на пръв поглед, пише „Феномен“. В онези далечни времена хората са се лекували с различни методи.

Медицината е познавала много заболявания, с повечето от които
успявала да се справи…

Leave a Reply

%d bloggers like this: