Press "Enter" to skip to content

Слингът – начин на употреба

Може би неведнъж сте виждали родители, които бутат празна количка и носят бебето си на ръце

слинг В прегръдките на мама и тате малките деца се чувстват най-сигурни и защитени. За по-голямо удобство може да използвате слинг – дълъг шал, в който бебето се носи като в люлка или в приспособление от типа кенгуру. Познат от древни времена, слингът се препоръчва от съвременните педиатри и ортопеди. Той може да се употребява от самото раждане до 3-4-годишна възраст. Специалистите твърдят, че е подходящ и за недоносени деца.

Отстрани погледнато, бебето изглежда неудобно сгънато в платнената люлка, но всъщност това положение е много полезно за неговата неукрепнала гръбначна структура. Когато пък е в поза жабка, осигурявате добри условия за правилното развитие на тазобедрените стави. Кенгуруто върши същата работа, но не е добре да държите в него бебето повече от 2 часа, докато за слинга няма ограничения.

Удобството на платненото приспособление е, че ръцете ви са свободни. Много по-безпроблемно е придвижването пеша и ползването на градски транспорт. Чувствате се спокойни, защото бебето е винаги с вас. Слингът ви позволява дори да домакинствате у дома, когато детето е кисело. Недостатък на приспособлението е, че трябва да носите в раничка шише с вода, кърпички и други необходими неща, които си имат предвидено място в бебешката количка.

Ако изберете хубав и удобен модел от естествена материя и го използвате правилно, носенето няма да ви причини напрежение във врата, гърба, кръста. Пазарът предлага няколко варианта. Слингът шал е с дължина до 5 м и ширина до 70 см. Той може да се окачи на едното рамо или и на двете. Този модел е универсален и позволява да слагате бебето в различни пози. То се придържа надеждно от три слоя плат при повечето начини на връзване. Слингът с халки е изработен от плат с дължина 2,5 м и ширина 70 см. В единия край са пришити 2 халки, с които бързо се поставя на едното рамо. Те позволяват лесно регулиране на дължината и промяна в позицията на бебето. Май тай слингът наподобява кенгуру, тъй като се носи на двете рамене и детето е във вертикално положение. Подходящ за бебета над 3-месечна възраст.

Leave a Reply

%d bloggers like this: