Press "Enter" to skip to content

С какви храни отслабват на изток?

Кои са храните, които правят азиатците толкова изящни, здрави и дълголетни?

подправки

Предлагаме ви списък на 5 храни, които хората на изток са включили във всекидневното си меню.

Грейпфрут

Според проведен експеримент хората, които изяждат по половин грейпрфрут или изпиват по чаша грейпфрутов сок всекидневно (като добавка към здравословното меню), отслабват за 12 седмици средно с 1,5 кг. Но имайте предвид, че грейпфрутът може да стане вреден, ако се съчетае с някои лекарства, затова предварително се консултирайте с лекар. Най-безопасно е да наблегнете на други цитруси, които също са богати на витамин С.

Вода

Водата хидратира организма и ликвидира лъжливото усещане за глад – най-често срещания проблем на хората, които са на диета. Ако не може да определите дали сте гладни или жадни, първо изпийте чаша вода и след това решете. Препоръчителната дневна доза е около 1,5-2 л вода дневно.

Пикантни подправки

В лютите подправки и най-вече в чушките чили се съдържа веществото capsaicin, което ускорява метаболизма и оказва помощ при топенето на калории. Джинджифилът е чудесен вариант, тъй като освен че подпомага отслабването, засилва имунната система.

Бобови растения

Те са богати на протеини и фибри, а най-ценното е, че организмът хаби повече енергия за преработването им от калориите, получени при консумацията им. Бобът, лещата, грахът са нискокалорична, немазна храна, която освен че ни помага да поддържаме оптимално тегло, стабилизира и нивото на кръвната захар.

Авокадо

Авокадото съдържа доста калории и мазнини, но въпреки това според диетолозите ускорява отслабването, помага за по-бъзро засищане и предотвратява риска от редица заболявания.

Leave a Reply

%d bloggers like this: