Press "Enter" to skip to content

Трансценденталната медитация може да промени живота ви

Според последователите на Махариши Махеш Йоги, когато се практикува в група, трансценденталната медитация е мощно оръжие и може да служи за промяна на събития извън нас

 

meditiram

Неслучайно съществуват групи, които редовно се събират да практикуват такъв тип медитация – те „работят“ над проблемите на всекиго от присъстващите. Дори в световен мащаб съществува движение, което цели да събере милиони последователи на трансценденталната медитация, като идеята е да се правят сесии от милиони хора, практикуващи едновременно по света, съсредоточени върху конкретен проблем.

Те вярват, че така може да променят хода на войни, природни катаклизми или, казано накратко, да „спасят света“ когато се налага.

Разбира се, практиката среща и множество противници. Движението е обявено за секта в някои страни и дори са направени постъпки да бъде официално Забранено. Смята се, че тези групови събирания и повтарянето на различни мантри не са нищо повече от методи за промиване на съзнанието, като целта е да се направят последователите зависими. Твърди се, че практикуващите стават пристрастени към техниките, без тях се чувстват изтощени и отпаднали и стават обвързани с групата си като със секта. А теориите за възможност за промяна на реалността чрез силата на колективното съзнание плашат много управляващи, които дори и да не вярват напълно, все пак ограничават такива събирания. За всеки случай, пише списание „За жената“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: