Press "Enter" to skip to content

Улови дракона! Китайските дракони-талисмани и тяхното значение

Известна е сентенцията, че човек не може да обхване необятното

drakon

Може! Ако имате до вас верен талисман-дракон, то морето може да ви се стори до колене, планините – до пояса, а невъзможното става възможно.

Драконите -талисмани и амулети – отдавна са се „вписали“ в Египет, Индия, Гърция, Мексико, Тайланд и Япония. Но с особена почит тези митологични същества се ползват в Китай: в древността са ги изобразявали върху бойните знамена, вярвайки, че драконите носят победа, щастие и успех. Днес драконът е най-търсеният талисман в Поднебесната империя, еднакво обичан и ценен и от възрастни, и от деца. А огнедишащият миротворец им се отплаща със същата монета, като щедро дарява богатство и успех. И кой знае, може би бурното развитие на Китай, днешното благосъстояние на страната също е негово дело? В такъв случай задача на всеки човек, който не е безразличен към собствената си съдба, е да улови дракона. Кой именно? Изберете сами.

Дракон, заключен в рамка, е талисман, обещаващ богатство. Можете да го носите като медальон и тогава той ще укрепи вашето благосъстояние. А можете да го оставите у дома и той ще се погрижи парите да се множат в джобовете на домашните.

Трябва да го поставите на видно място – отляво на входната врата или в източния ъгъл на гостната.

Златен императорски дракон води своя притежател до върховете на властта и успеха. Това е талисман за човек, за когото главното е движението напред и нагоре. Ако мечтаете да станете президент на страната, да оглавите поп-хитпарад или скромно да изобретите ваксина против рака -императорският дракон е готов да ви услужи.

Leave a Reply

%d bloggers like this: