Press "Enter" to skip to content

Хранене според фън-шуй – продължение

Най-популярната форма за чинии е кръглата – тя активизира положителната енергия и хармонизира атмосферата на трапезата

А квадратните съдове, при това на кръгла маса, са великолепно отражение на двойствеността на света: кръгът е небето, а квадратът – земята. Ин и ян, мъжкото и женското начало съществуват в хармония. Какво по-добро за семейното щастие!

ХРАНЕНЕ В КРЪГ

Масата, на която се събира цялото семейство, е място на силата в дома. От гледна точка на фън-шуй най-добрите форми са кръглата и елипсовидната. Кръглата маса създава у хранещите се комфортно усещане за взаимно доверие; овалната позволява да се „посочи“ главата на семейството, без да се нарушава прекрасната атмосфера на единство. Ако масата ви е правоъгълна, не е беда! За да изгладите, заоблите и скриете всички остри ъгли, покрийте масата с красива плътна покривка.

ВСИЧКО ПО МЕСТАТА

С помощта на компас можете да откриете за всеки член на семейството място, където ще има успех в делата. Тези зони са осем: юг – репутация, югозапад – любов, запад – творчество, северозапад – пътешествия, север -кариера, североизток -мъдрост, изток – здраве, югоизток – богатство. Когато сядате на масата, помнете, че всяка зона е триъгълник с ъгъл 45 градуса. Най-напредналите последователи на фън-шуй си майсторят сами или си поръчват маси-осмоъгълници…

ПОД ПРИКРИТИЕ

Стъклените маси с прозрачна повърхност са много модерни. Но, уви, именно прозрачността създава усещане за нестабилност и крехкост. А това не е полезно за семейния живот. Освен това храната сякаш „пропада“ на пода. Има отлично дизайнерско решение и на този проблем. Ако стъклената маса има и втори, по-нисък плот, покрийте го с красива избродирана тъкан – тогава отношенията в семейството ще са щастливи и хармонични, а богатството ви ще расте, пише вестник „Феномен“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: