Press "Enter" to skip to content

На Изток борят настинка и грип с паста от джинджифил и чесън

Китайските лечители са приготвяли ароматна паста от джинджифил и чесън, с помощта на която са овладявали настинки и грип

На Изток джинджифилът се използва от хиляди години за лечение на много заболявания, като настинки, гадене, артрит, мигрена и хипертония.

Смята се, че индийците и китайците са отглеждали джинджифил като средство за лечение в продължение на повече от 5000 години. Прилагали са го за много заболявания. Това растение сега се култивира във влажните тропици, като Индия е най-големият производител.

Джинджифилът е бил използван като ароматизиращ и лечебен агент много преди рецептите с него да бъдат официално записани и документирани.

Той е бил изключително важен предмет на търговия и е бил изнасян от Индия за Римската империя преди повече от 2000 години, където е бил особено ценен заради лечебните си свойства. Джинджифилът продължава да бъде много търсена стока в Европа дори след падането на Римската империя, като арабските търговци контролират търговията с джинджифил и други подправки в продължение на векове. През тринадесети и четиринадесети век стойността на един килограм джинджифил е била еквивалентна на цената на една овца. През средновековието се е внасял в консервирана форма, за да го използват за направата на сладкиши и други ястия. На английската кралица Елизабет I се приписва изобретяването на джинджифиловото човече, което стана популярно коледно лакомство. Джинджифилови корабийки се правят и днес в много части на света.

Ако искате да научите друг начин да се борите с настинките и да преживеете зимата без здравословни проблеми, тогава знайте, че джинджифилът пак ще се притече на помощ.

Джинджифиловата паста с чесън е това, от което се нуждаете при първи признаци на грип и настинка. Приготвя се много лесно и лесно и се съхранява добре в хладилник.

Необходими съставки за една доза джинджифилова паста с чесън

• 1/2 чаша обелени скилидки чесън;
• 1/2 чаша джинджифил, обелен и смлян;
• 1-2 супени лъжици зехтин;
• 1/2 чаена лъжичка сол.

Как да я направите?

Обелете чесъна и джинджифила. В миналото са ги размачквали в мраморни или месингови хаванчета. Днес има различни уреди, които ще ви помогнат да получите хомогенна смес сравнително лесно и бързо. Ако нямате чопър, можете да нарежете чесъна и джинджифила на ситно и след това да ги смесите в гладка паста заедно с маслото и солта.

За добавяне към ястията използвайте 1 ч.л. Запържете пастата на слаб огън за около 20 секунди и след това добавете съставките на вашето ястие; в идеалния случай ситно нарязан лук и зеленчуци с ориз.

Преди да добавите други съставки към пърженото, трябва да изчакате, докато миризмата на суров чесън изобщо не се усеща. Също така, когато приготвяте студени ястия и закуски, можете да добавите към тях 1 ч.л.

Лечение с джинджифилова паста

За да облекчите състоянието си при настинка и грип, достатъчно е да използвате около или малко по-малко от половин чаена лъжичка джинджифилова паста. За целта ще трябва да добавите още четири съставки.

В малка купичка сложете чаена лъжичка мед, малко лимонов сок, щипка куркума и черен пипер. Разбъркайте добре и прокарайте този естествен лек с чаша билков чай.

Взимате една чаена лъжичка от сместа, след което изпивате чаша топъл, но не и горещ чай.

Употребявайте джинджифилово-чесновата паста с особено внимание, ако имате проблеми със стомаха, като гастрит и язва.

Яжте паста от джинджифил и бъдете здрави.

Източник: ayzdorov.ru

Leave a Reply

%d bloggers like this: