Press "Enter" to skip to content

На Изток знаят защо трябва да привлекат Синята птица на щастието

Какво е щастието?, пита детето. Възрастният се замисля… Наистина, как може да се опише щастието?

синя За детето е ясно, че щастие е, когато мама и тати се обичат, не се карат; желаната играчка е получена, по телевизора дават анимационен филм, в ръцете си държи пеперуда-изобщо, всичко, което предизвиква изблик на положителни емоции. А може би все пак това е радост, а не щастие? Радостта е емоция, която изпитваме тук и сега, а щастието – състояние, което може да обхваща определени периоди от живота. За радостта отговаря планетата Венера, а за щастието – Юпитер.

В древността астролозите наричали Венера планета на Малкото щастие, а Юпитер – планета на Голямото щастие. „По-добре врабче в ръцете“ – това е според Венера, а „жерав в небето“ е по Юпитер. Жеравът в небето – това е Синята птица на щастието! Цветът на Юпитер също е син – цветът, разширяващ пространството. Много успешни корпорации използват синия цвят за привличане на юпитерианска енергия, която ги настройва за успех в социалните програми, за получаване на покровителство от висшите сили в лицето на представител на властта или бизнеса.

Всеки човек има своя вродена сила, но разполага още и с божествени сили, силите на природата: на минералите, въздуха, водата, дърветата, метала, огъня, земята. Трябва обаче да се научим правилно да ги използваме, за да уловим своята Синя птица на щастието.

Leave a Reply

%d bloggers like this: