Press "Enter" to skip to content

Какво представлява кармичния възел?

Както е известно, енергетичното тяло на човека се състои от тънки тела

karma 4 Всяко тънко тяло формира нашите мисли, желания и поведение. Светлите мисли и постъпки създават тънките тела. Злобните водят до деформацията им, в резултат на което в новото въплъщение възникват ситуации, когато, както се казва, ти „пада тухла на главата“. Сериозните увреждания на тънките тела водят след себе си разрушаване на физическото тяло, предизвикват страдания. В новите въплъщения физическите страдания се превръщат в съвест, а изпитанията – в мъдрост.

Например девойка е отнела съпруга на друга жена. Ако изоставената дама навреме се е съвзела от стреса, любовната история ще завърши с това, че виновницата след години ще попадне в абсолютно същата ситуация. Но ако потърпевшата съпруга е изгубила ума си от мъка, починала е или е сложила край на живота си от отчаяние, „наградата“ за девойката, разрушила семейството, ще бъде т.нар. кармичен възел. А това е крайно неприятно. Случва се напълно невинен човек през целия си живот да развързва възлите на минали грешки. Същата предполагаема разлъчница може да получи като „наследство“ побъркана свекърва или много болен роднина, за когото е принудена да се грижи, жертвайки всичко. Докато възелът не бъде развързан и тънкото тяло не се коригира.

Във възел се превръщат и любовните триъгълници – той обича нея, а тя – друг, като не може да избере между двамата, пише вестник „Феномен“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: