Press "Enter" to skip to content

Как японките поддържат красотата си?

Красотата си японките дължат не само на здравословното хранене, а и на традицията да се грижат за порцелановата кожа, дългата и блестяща коса и нежното тяло. Ритуалът е от векове

Тайната на бялата кожа са оризовите зърна, богати на хранителни съставки. За порцеланов тен японките накисват шепа зърна във вода и я разбъркват няколко пъти. Когато помътнее, я прецеждат. С водата плискат лицето си няколко пъти и с връхчетата на втори, трети и четвърти пръст правят масаж „Шиацу“. Леко и бавно се потупва лицето, а в зоната около очите темпото е по-бързо. Масажът продължава с поглаждащи движения: при челото – от веждите към косата, в горните части на бузите – от носа към слепоочията, а в средните – от средата на горната устна към ушите, и на финала – от брадичката в посока към ушите. Всяко движение се повтаря 5-6 пъти и най-главното – прави се всяка сутрин по 5 минути.

Избелващ ефект има маската с оризово брашно и прясно мляко. Смесват ги на каша и я слагат на лицето за 20 минути, после я отстраняват с топла вода. Маската избистря кожата, изтрива тъмните кръгове под очите и луничките. В листата за разкрасяване е и оризовото олио. То съдържа огромни количества витамин Е и се смята за един от най-мощните природни антиоксиданти. Използва се за превенция на бръчки, против възпаления, за омекотяване и хидратиране. С него се третира и по-мазна кожа, тъй като се абсорбира лесно и бързо, пише вестник „Всичко за семейството“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: