Press "Enter" to skip to content

Поддържайте младостта си с ето тези храни!

Не е сложно да поддържате организма си вечно млад с тези три продукта

плодове

Вода

Според мнението на много лекари остаряването на органите и тъканите е свързано най-вече с тяхната дехидратация. Около 8 чаши вода на ден са достатъчни за осигуряване на младежки вид. Консумацията на вода е необходима не само за поддържане на еластичността на кожата, но и за много други аспекти на здравето, свързани с определени функции на организма, които се нуждаят от вода за нормалната си дейност.

Моркови

Съгласно данни, получени след дълготрайни проучвания, морковите, както и другите плодове с оранжев цвят са изключително богати на подмладяващия бета каротен.

Специалистите отбелязват, че на тези продукти трябва особено да наблягат пушачите, тъй като бета-каротенът намалява до известна степен негативното въздействие на цигарите.

Плодови коктейли

Коктейлът от свежи плодови сокове съдържа много полезни вещества и минерали, необходими за съхраняване на младостта. По думите на американски лекари, при съчетаването на два или три различни плода в една напитка приемаме повече антиоксиданти, които намаляват кожните възпаления и са отлична профилактика срещи бръчки и загуба на еластичност на епидермиса.

Ядки

Специалистите ги наричат продукт за вечна младост, тъй като съдържат витамин Е и коензим Q10, които ускоряват процеса на регенерация и подхранване на клетките на кожата. Коензим Q10 се изработва самостоятелно от организма, но след 30-годишна възраст синтезът му постепенно намалява. Витамин Е е мощен антиоксидант, който защитава клетките от разрушителното въздействие на токсините и слънчевите лъчи.

Имайте предвид обаче, че ядките са много калорични и не бива да прекалявате с тях. За да поддържате младежкия си вид и. дух, са достатъчни 50 г бадеми, кашу или орехи три пъти седмично.

Leave a Reply

%d bloggers like this: