Press "Enter" to skip to content

На Изток вдигат либидото с ароматни вани

От незапомнени времена жените от Изтока боготворят ваната и вярват в чудодейната й сила

Особено когато прибавят във водата капки от масла афродизиаци – нероли, пачули, роза, иланг-иланг, градински чай, сандалово дърво. Съдържащите се в тях ендорфини отключват хормона на щастието, събуждат сексуалността и са неустоимо оръжие за съблазън.

Розовото масло е подходящо за всеки тип кожа, особено за зряла и дехидратирана. То редуцира бръчките, повишава еластичността, има омекотяващо и овлажняващо действие. Помага при лечение на спукани капиляри, стимулира клетъчната регенерация и е мощно подмладяващо средство. Нероли се използва за суха и раздразнена кожа, оздравява капилярите и подмладява. Пачули регулира мастната секреция, придава еластичност на отпусната кожа. Иланг-иланг повлиява мазната, суха и смесена кожа, лекува и зачервяванията.

В почивните дни релаксирайте във ваната, като температурата на водата трябва да е 37 градуса. Ароматното масло (4-5 капки) предварително смесете с
емулгатор – базисно масло (бадем, зехтин, жожоба, гроздови семки) или морска сол, мед, сметана, мляко. Разредителят помага за равномерното разпределяне на маслата във водата. Добре е преди да се потопите във водата, да почистите кожата с пилинг или скраб. След ваната не се подсушавайте веднага, за да продължи действието на полезните съставки. Вземете душ след 2-3 часа и сложете хидратиращ крем за тяло.

Прекрасно действа на сухата кожа вана с пачули и иланг-иланг. Смесете 4 с.л. бадемово масло с по 3 капки ароматно масло. Излейте във водата и се топнете за 20 минути.

За емулгатор се препоръчва и морска сол, защото тя тонизира кръвообращението, повишава тонуса и гони умората. Смесете 6 с.л. морска сол с 3-4 капки масло от нероли и се потопете във ваната. След релакса ще се ободрите, пише вестник „Всичко за семейството“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: