Press "Enter" to skip to content

Билки и храни за вашето спа-удоволствие у дома

Може да си направите спа и у дома, стига да имате вана. Специалните съставки изберете според целите, които искате да постигнете

спа

Канела и карамфил загряват тялото, стимулират разграждането на мазнините и изхвърлянето на токсините от кожата. Залейте 1 с.л. канела и 10 карамфилчета с 2 л вода. Варете ги 20 минути, прецедете, добавете няколко капки портокалово масло и изсипете във ваната.

Хвойната има разпускащ ефект, стяга капилярите. Залейте 3 щипки плодове от хвойна с 6 л вода, варете 15 минути, прецедете и изсипете във ваната.

Млякото и медът правят кожата гладка и я подхранват. Към 1,5 л мляко добавете 2-3 с.л. мед, разбъркайте и сипете във ваната.

Водораслите имат анцицелулитен ефект, стимулират регенерирането на клетките. Може да ги използвате по два начина. Вземете от аптеката червени и кафяви водорасли. Разбъркайте ги с малко вода, за да станат на кашичка. Нанесете на тялото и се увийте с найлон. След 30 минути се измийте под душа и вземете вана с цитрусови масла. Можете и да сипете водораслите във ваната. Добавете 1 с.л. морска сол. След това не се мийте под душа, а се увийте с хавлия за 30 минути, за да подействат полезните микроелементи. Едва след това се изкъпете.

Авокадо заглажда кожата и дава свежест. Загрейте тялото с топъл душ, нанесете масло от авокадо на цялото тяло и се завийте с топло одеяло. След това вземете вана с морска сол и масло от лайм, пише вестник „Всичко за семейството“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: