Press "Enter" to skip to content

Вкусна и лесна рецепта за дълъг живот

Ефективно средство за лечение на редица заболявания, което е и много вкусно

Тази вкусна напитка се използва от векове за овладяване на усложненията при много заболявания. Освен ползите за здравето, има завладяващ вкус и аромат. Защо да не я използвате за превантивни цели, без да чакате да се разболеете?

Съставът на „вкусното лекарство“ е съвсем изчистен – мед и канела

Свойствата на меда са изследвани отдавна, химичният му състав е невероятен, а при продължителна употреба има подчертан терапевтичен и превантивен ефект.

За да си приготвите напитката трябва да вземете мед и канела в съотношение 5 към 1. На 5 супени лъжици мед добавяте 1 супена лъжица канела или друг обем в това съотношение. След това просто разбъркайте. Вашето вкусно и полезно лекарство е готово!

Ако всеки ден изяждате по една лъжица от този „шоколад„, намазана върху хляб без мая 20 минути преди закуска или дори вместо закуска, тогава нивото на холестерола в кръвта ще намалее, а сърдечната честота ще се подобри. Артериите и вените, които с възрастта губят своята еластичност (и това води до нарушаване на вътресъдовото налягане), също ще подобряват състоянието си. Едва ли има човек, който да няма някое от изброените по-горе здравни проблеми, така че защо да не използвате комбинацията от мед и канела превантивно?

Ако горното не е достатъчно силен аргумент да включите този чудотворен еликсир в диетата си, то ето ви и още няколко

При възрастни хора, които редовно приемат мед и канела, концентрацията и паметта се подобрява, а жизнените функции се повишават. В такива случаи медът с канела се приема сутрин на гладно и отново в 3 часа следобед, като половин супена лъжица от сместа се разрежда в чаша топла, но не и вряла вода.

Много полезно и ефикасно – при артрит разредете 2 супени лъжици мед и 1 малка лъжица канела в чаша топла вода. Резултатът от употребата на такава напитка ще бъде забележим след седмица.

При кожни заболявания (екзема, гъбички и др.) може да се нанесе върху засегнатата кожа смес от мед и канела в равни пропорции.

При косопад в корените на косата се нанася смес от 1 супена лъжица мед и 1 чаена лъжичка канела с добавка на малко затоплен зехтин. Отмийте след 15 минути.

При настинка, грип, лошо храносмилане, както и при повишено образуване на газове – и в тези случаи ще помогне сместа от мед и канела.

Установено е, че приемането на една супена лъжица мед и една чаена лъжичка канела 3 пъти на ден успешно спира болките в ставите и подобрява състоянието при артрит.

По-здрави и по-подвижни до дълбока старост

Чаят от мед и канела забавя стареенето. Ето как се приготвя:. 1 супена лъжица канела се запарва с три чаши гореща вода. След като инфузията се охлади до 50 градуса, добавете 4 супени лъжици мед. Пийте този чай 3-4 пъти на ден.

Източник: ayzdorov.ru

Leave a Reply

%d bloggers like this: