Press "Enter" to skip to content

Всяка дума от значение при лечението с мисли и думи

Всички думи, които изричаме, всъщност се отразяват на най-близкостоящия – а най-близкостоящият винаги сме ние самите, така че всичко, което изричаме, рефлектира върху нас

дума лечение
Странно заключение на фона на това, че мнозина се страхуват да не бъдат прокълнати, носят талисмани срещу лоши думи и вярват в заклинания, а в същото време сами изричат ужасяващи неща, непрекъснато нареждат за страховете си, нервничат, говорят лошо за другите. Защото според теорията на д-р Емото – по този начин деформират структурата на клетките на водата в собствено си тяло и съответно сами се разболяват и прокълняват.

Много духовни учители също споделят теорията, че чрез неподходящите фрази можем сами да провалим живота си.

Затова те препоръчват да се лишим от всички негативни думи и формулировки. Как ще стане това? Не е лесно, разбира се, става дума за съзнателно контролиране на речта, но веднъж свикнали с позитивни изречения, бързо ще видим, че животът ни се променя, обещават те. Източните мъдреци са категорични, че трябва задължително да се лишим от всички обидни думи, които използваме в ежедневието си. Независимо дали са насочени към колега, съсед, познат или непознат. Не обиждайте другите, учат ни мъдреците, защото всъщност тялото ни слуша и запаметява тези думи и се променя според тях. Но най-важното е – да не обиждаме себе си. Ако сами се наричаме дебели, грозни, глупави и какво ли още не – дори и да е казано на шега или в стремеж да си изпросим комплимент, ние преструктурираме клетките си и те стават дебели, грозни и глупави.

Моля те

Неслучайно молитвата има място във всички религиозни практики. Счита се, че именно чрез отправяне на благодарност и молба за промяна към по-добро ние полагаме основите на осъществяването й. Но отново най-важното е тя да е с положителна формулировка – не да се оплакваме какво не ни харесва 8 живота, а да благодарим за всичко, което имаме, дори и да е малко, и да говорим с любов за това, което искаме да получим, пише списание „За жената“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: