Press "Enter" to skip to content

Желязната магия на Тибет дарява здраве и спокойствие в живота

Още преди Рождество Христово жителите на Тибет използвали традиционната „метална“ магия

тибетски Тибетските монаси били уверени, че направените от определен метал амулети имат чудодейна, изцеляваща и защитаваща сила.

Трябва да се има предвид, че металните амулети се отличават от направените от метал талисмани. Върху металните амулети не се нанасят никаква специална символика или надписи – металът в амулетите „работи“ сам по себе си. За разлика от каменните, които влияят върху психическата и емоционалната сфера на организма на човека, амулетите, изработени от метал, оказват влияние главно върху физическата страна на здравето.

Въз основа на учението за планетите и съответстващите им метали като амулет могат да се използват следните метали: злато (Слънце), живак (Меркурий), сребро (Луна), олово (Сатурн), желязо (Марс), мед (Венера).

Ако знаете под влиянието на коя именно планета сте родени, можете да определите кой от изброените метали ви подхожда най-много и амулетът от него ще е най-ефективен за вас. Ясно е, че с използването на някои амулети могат да възникнат трудности – например с-отровния живак. А дори и малко парче злато е прекалено скъпо, при това е много рядко, за да служи за амулет.

Впрочем не е задължително да носите постоянно нито амулета, нито талисмана. Разбира се, оптималният вариант е да е постоянно с вас, но при появата на определени трудности се налага да направите метала свой „задочен“ амулет: например можете да държите в дома си изделието от олово. Просто в нужния момент се съсредоточете и мислено докоснете метала. Ако използвате метал, съответстващ на зодиакалния ви знак, той ще помогне на организма ви да укрепне, ефективно ще ви защити от всякакви болести и други напасти.

Но тибетските монаси смятат, че всеки от изброените метали притежава собствено специфично действие.
Може да ви се стори, че между планетарните символи на металите и присъщите им оздравителни свойства има известно несъответствие. Например, изхождайки от лечеб-нит&евойства на медта, трябва да носите меден амулет. Но вашата планета е Слънцето, следователно вашият метал е златото. Няма страшно. Металите (в това те се различават от камъните) могат да се носят и от хора, на които не подхождат. Това няма да ви нанесе никаква вреда, просто действието на метала не е така изразено, пише вестник „Феномен“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: