Press "Enter" to skip to content

Защо е добре мъжете да пият сок от ананас?

Всички обичат ананас. Не само заради сладостта и приятния аромат, но и заради ползите, които този екзотичен плод носи на организма

Отслабнете с ананас

Плодът е богат на витамини и минерали, включително натрий, калий, магнезий, желязо, фосфор и бромелаин. Последният насърчава разграждането на протеините, което означава, че когато пиете сок от ананас, губите тегло. Благодарение на комплекса от уникални ензими, които са част от бромелаин, тялото се отървава и от отоците. Само не забравяйте, че ще отслабнете и ще се отървете от отоци, при условие че не удвоявате дневния прием на калории. Пиенето на сок от ананас и яденето на всичко, което ви дойде на ум няма да ви помогнат да отслабнете, даже напротив.

Между другото, сокът от ананас съдържа малко количество калории. Можете да опитате диета с ананас или да имате ден на глад със сок от ананас.

Ананасът предпазва мъжкото либидо

Ананасът е особено полезен за мъжете, тъй като влияе върху функционирането на репродуктивната им система, както и върху либидото и потентността. Има много изследвания по тази тема. Разбира се, би било несериозно да се приема ананаса като някакво хапче за удоволствие, но нищо не пречи да започнете прием на натурален сок от ананас, ако се появят „първите признаци“ на проблеми с либидото.

Чрез редовното пиене на сок от ананас могат да се коригират малки хормонални промени при мъжете.

Месестата част и сокът на плода също спомагат за активирането на синтеза на мъжкия полов хормон тестостерон, който е необходим както за потентността, така и за либидото. Когато тестостеронът е нормален, мъжът е готов буквално на всичко за любимата си.

За профилактика на мъжкото безплодие

Ако в семейството няма деца и жената няма нищо общо с това състояние на нещата, може би причината е мъжкото безплодие, което понякога възниква поради неизправности на ендокринната система.

Тъй като ананасът е богат на фолиева киселина, която насърчава производството на хормона естрадиол, отговорен за качеството на мъжката сперма, се препоръчва да го пият всички мъже, които мечтаят за потомство. Ананасът значително повишава подвижността на сперматозоидите, докато при недостатъчни количества на хормона естрадиол тяхната активност е практически нулева.

Чаша сок вместо успокоително

Ананасът помага и при стрес. Ако централната нервна система е напълно отслабена, е необходим курс на прием на витамини от група В, а този плод е много богат на тях.

Ето защо, за да не се нахвърляте безпричинно на другите заради проблеми в работата и в личния си живот, пийте сок от ананас, който също е полезен за хора с намален имунитет.

Всяка нискокалорична диета е първата стъпка към по-високо качество на живот от 35 години нагоре

Намаляването на дневния прием на калории и малък калориен дефицит през деня е положителна практика, която има благоприятен ефект върху тялото на всеки човек. И ако употребата на ананаси е една от стъпките към намаляване на калориите, тогава сокът от ананас може да се счита за продукт, който има благоприятен ефект върху потентността и дейността на целия организъм. Но е важно да разберете, че, не можете да пиете сок самостоятелно поради по-високото съдържание на фруктоза. Затова е по-добре да преминете към напитки с пулп, които са подобни по структура на смутитата.

Източник: www.everydayhealth.com

Leave a Reply

%d bloggers like this: