Press "Enter" to skip to content

Знаци по тялото, свидетелстващи, че сте обречени да живеете охолно

Когато човек се труди и проявява упоритост, никога няма да живее в бедност

Разбира се, понятието богатство е доста относително. За едни то се изразява в материални придобивки и многоцифрени суми в банкови сметки, за други се състои в пълнотата и удовлетвореността на духа, в осмисленото ежедневие, в радостта от дребните неща в живота.

В езотериката се говори за т.нар. „белези на богатството“ – различни знаци по тялото, свидетелстващи, че сте обречени да живеете охолно…

„ЗЛАТНИТЕ“ БЕНКИ

За сигурен признак за богатство се смятат бенки, разположени по горната част на ухото, покрай дясната вежда, в областта на подмишниците.

Бенките върху китките на ръцете (но не върху пръстите) са знак за процъфтяване и щедрост. Такива хора са много богати и винаги се занимават с благотворителност и меценатство.

Бенка на брадичката е символ на богатство, получено благодарение на собствената упоритост и трудолюбие.

Бенка на горната устна е знак, че изненадващо върху вас ще се излее златният дъжд на солидно наследство. Вторият вариант е да се ожените за богат партньор.

Бенка на дясната слабина предсказва богатство и успех, но те, уви, ще са съпроводени с болест.

Малка бенка на главата, разположена близо до темето, е символ на предстоящ финансов успех, който обикновено идва при човека на около 30 – 40-годишна възраст. Тъмна бенка на темето пророкува богатство и признание за своя притежател. Колкото по-тъмна е, толкова по-голямо ще е вашето състояние. За това символизира и бенка на челото.

Бенка на шията, в областта на гърлото е благоприятен знак, предсказващ брак по сметка или успешна кариера, която ще осигури процъфтяване.

Бенка на пъпа е знак за богатство и успех, които ще ви споходят благодарение на вашите родители, на предците ви.

Бенки на лявата гръд се срещат при трудолюбивите и благоразумни хора, чийто живот обикновено е успешен и носи изобилие през втората половина.

Бенка, разположена на дясното коляно, говори за добродушен характер, за честност и голям материален успех.

Бенки, разположени на пръстите на краката, предсказват на своя притежател брак с осигурен партньор.

Бенки по бедрата издават мързеливци и хора, склонни да живеят за сметка на другите. Богатство те няма да видят!…

УШИ, ЗЪБИ, НОС…

По-често от другите забогатяват хора, чиито уши са прилепнали до главата и са разположени над нивото на веждите. Освен това ушите, символизиращи материално благополучие, имат дълга мека част и твърд външен ръб.

Но може би най-информативната част на лицето по отношение на бъдещото богатство е човешкият нос. Според китайците далеч не всеки нос може да донесе на собственика си пари. Най-благоприятен в това отношение е големият, прав нос с дебел, кръгъл връх и месести ноздри. Върхът на носа, покрит с жълти петна, обещава на човека неочаквано богатство.
Някои езотерици смятат, че потенциално богатият човек може да се познае и по зъбите. Белег на слава и безгрижен живот са т.нар. „конски зъби“ – едри, бели, приблизително еднакви по размер, добре прилепващи един до друг, без кривини и празнини.

ЧЕТЕМ ПО ДЛАНИТЕ

Хиромантите са единодушни, че отличителен знак за материално благополучие върху ръката на човека е триъгълникът, образуван от линиите на Ума, на Съдбата и на Здравето, наречен по тази причина „триъгълник на парите“. Колкото е по-голям по размер и по-ясно очертан, толкова по-добре.

Дребните линии и триъгълници, разположени във вътрешността му, показват източниците на доходи. Тънките разклонения, излизащи от линията на главата в
посока хълма на Меркурий, характеризират човек, който знае и умее да печели пари. Признак на лесно спечелени пари са малките триъгълници, насочени с острия ъгъл към палеца. Възможността за получаване на наследство може да се определи по линиите, идващи от промеждутъка между безименния пръст и кутрето към средата на дланта.

Ако се говори за дланта, като цяло, то масивната, здрава длан с квадратна форма е признак на енергичен и целеустремен човек, който знае как да печели пари. Обхождащата ясно изразения хълм на Венера линия на Живота свидетелства за пламенност и за огромна жизнена сила. При наличието на дълъг палец тази енергия се утроява. А колкото повече е енергията, толкова по-богат в материално положение може да стане човек.

Не сте открили у себе си нито един от благоприятните фактори? Нито „златните“ бенки, нито триъгълника на парите, нито носа картоф?

Не се разстройвайте, тъй като обикновено в живота всичко зависи единствено от нас самите – от мисленето ни, светогледа, силата на волята, постъпките и вярата в собствените ни сили. А „белезите на богатството“ върху тялото са само малки подсказки от съдбата…

Астролозите също имат свой начин да установят богатия човек. Ако във втория астрологичен дом, наречен „Дом на парите“, в хороскопа ви са разположени няколко планети с хармоничен аспект, никога няма да ви се наложи да си броите стотинките и да живеете от заплата до заплата. Ако в него освен всичко друго се намира и Юпитер – планетата на голямото щастие, със сигурност ще станете милионер.

Към хиромантията – науката за тълкуване на кожните рисунъци, отдавна не се отнасят като към шарлатанство. Изследвания на учени от Манчестърския университет, които събрали данни от 30 000 души от двата пола в продължение на 20 години, показали, че връзка между съдбата на човека и кожните рисунъци съществува. Нещо повече, здравето, интелектът и дори характерът на човека са зашифровани в линиите на дланите още от самото раждане.

Източник: woman.ru

Leave a Reply

%d bloggers like this: