Press "Enter" to skip to content

Източна лунна медицина – продължение

Операции на стомаха е добре да се избягват, когато Луната е в Рак

Когато е в Лъв, не бива да се правят операции на гърба.

Операции на корема не бива да се правят, когато Луната е в Дева.

Не бива да се оперират бъбреците, когато Луната е във Везни.

Трябва да се избягват хирургични намеси, свързани с хемороиди, апендикс и цялата пикочополова система,
когато Луната е в Скорпион.

Операции на бедрата не бива да се правят, когато Луната е в Стрелец.

Варикозни вени, очи, глезени не се оперират при Луна във Водолей, а операции на стъпалата са нежелателни при Луна в Риби.

Причината и характерът на заболяванията може да се определи по положението на сигнификаторите и характера на знаците на асцендента и върха на VI дом. Ако пациентът страда от остро заболяване, ще настъпят значителни изменения в самочувствието му, когато Луната пребивава в 45, 90, 135 или 180 градуса от мястото, в което е била в момента на заболяването на пациента. За да се узнае изходът от кризата, трябва да се види аспектацията на Луната в този период.

Ако Луната се намира в добър аспект с благоприятна планета, е възможно облекчаване и подобряване на състоянието на пациента; ако има лоши аспекти с неблагоприятни планети, пациентът ще се влоши и дори лекарствените препарати ще се окажат не особено ефективни.

Установено е, че когато Луната по време на криза преминава в съединение, квадратура или опозиция с планетата, която е поразявала асцендента, пациентът усеща силни болки и страдания, а самото заболяване протича по-тежко. Лекарствата също не действат.

Период на подобрение се забелязва, когато Луната се намира в секстил към стопанина на асцендента, IX, X или XI дом, пише вестник „Феномен“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: