Press "Enter" to skip to content

Източна лунна медицина

Ако се осланяме на мнението на древните астролози, даването на лекарство на пациент, когато Луната се намира в Овен, Телец или Козирог, може да причини отвращение, гадене и дори повръщане

Приемът на слабителни препарати е най-добре да се прави, когато Луната и стопанинът на асцендента се намират под хоризонта. Що се отнася до кръвопускането, то, както и приемът на слабителни, трябва да става при пребиваването на Луната във водни знаци, а именно в Рак и Риби. Тъй като Скорпионът управлява отделителната система, периодът на преминаването на Луната през този знак също не бива да се използва.

Благодарение на влажните абсорбиращи качества на Риби и Рак може да се приемат всякакви лекарства, когато Луната се намира в тези знаци. Не бива да се пипат очите в периода, когато Луната е в земни знаци или в квадратура и в опозиция на Слънцето.

С помощта на наблюденията на пети дом и неговия стопанин може да се разбере дали си струва да се използва някое лекарство. Сигнификатор на заболявания в двутелесен знак предупреждават за възможен рецидив или преминаването на дадено заболяване в друго.

Когато става дума за популярни методи на лечение като психическото лечение и хипнозата, най-доброто време е пребиваването на Луна в Близнаци, Везни и особено във Водолей. Астролозите твърдят и че е опасна намесата в част от тялото, която се управлява от знака, през който преминава Луната. Така може да се направи изводът, че операция на главата, очите и лечение на зъби не бива да се прави, когато Луната е в Овен.

Операции на гърлото, отстраняване на сливиците и т.н. не се препоръчват, когато Луната е в Телец.

Операции на крайниците, ампутации и т. н. не бива да се правят, когато Бледоликата е в Стрелец и Близнаци, пише вестник „Феномен“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: