Press "Enter" to skip to content

Искаш ли да бъдеш слаба и прекрасна като японка?

В Япония и Китай имат определени правила за хранене, които спазват от векове

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Япония – правилото на 80-те процента!

На японския остров Окинава има повече столетници, отколкото където и да било по света. Хората там са значително по-здрави и стройни. Защо? Те се придържат към правилото на 80-те процента. Това значи да оставят приборите, когато усетят първите признаци на засищане. Тогава стомахът е пълен 80%. Ако продължаваме да се храним, докато ни отеснее коланът, това разширява стомаха с 20%. Така бавно, но сигурно ще започнем да поемаме по-големи количества. Японското правило ще ни предпази от това.

Ето какво можете да направите: яжте бавно, дъвчете добре и се вслушвайте в стомаха си. Усетите ли леко засищане, спрете да ядете, дори да ви е много вкусно. Станете и разчистете масата.

Китай

5 чаши зелен чай: това е тайната на стройните китайки. Съдържащите се в този чай сапонини пречат червата да поемат мазнините, а кофеинът засилва изгарянето на мазнините. Пийте 5-6 чаши дневно.

Индонезия

Чудото на канелата: нови изследвания показват, че канелата има вторични растителни вещества, които регулират нивото на кръвната захар и повишават изгарянето на мазнините. За да постигнете добър ефект, яжте дневно по половин лъжичка канела. Подхожда на десерти с извара, с ябълки, също и на ориенталски ястия, както и на мляко с ориз.

Leave a Reply

%d bloggers like this: