Press "Enter" to skip to content

Какво е интуицията?

В най-общ смисъл -откриване на истината без логическо обоснование

 

intuicia

Навярно всеки сее улавял в мисълта, че понякога необясними и смътни предчувствия идват точно навреме. По-късно откриваме, че това са били сигнали. Откъде? Кой ни подсказва? Или това е просто реакция на организма на опасна ситуация?

ЗАГАДЪЧНИЯТ ГЛАС

Според психолозите интуицията не е дарба свише; тя присъства у всеки човек, но не всички умеят да я използват. Малцина са способни да чуят вътрешния си глас и да му се доверяват.

Да, всеки знае, че съществува единно информационно поле на Земята, където се съхранява като в библиотека целят обем космически знания. И когато човекът е способен да улавя тънките сигнали от там, той печели дори и в най-сложната ситуация. При това от този „архив на мъдростта“ често са получавали информация нашите предци. Ние много по-рядко го използваме. Защо?

Преди хиляди години човек просто не е можел да живее без интуицията. Който не е имал развито шесто чувство, е имал слаби шансове да оцелее. Развитието на интелекта е заглушило нашата интуиция и сме изгубили способността си да предвиждаме и предчувстваме. Това е жертвата, която сме принесли на развитието на цивилизацията.

И все пак някои от нас са запазили способността си „да се свързват“ с космическия архив данни. Парадоксът е, че тази дарба е запазена не от най-умните: хората с добре развит интелект обикновено отричат съществуването на шесто чувство. Тези „материалисти“ са около 25% от населението на земята. Много повече са скептиците – онези, които се сблъскват с проявите на интуиция, но се съмняват в своята интуитивна способност. Тези хора са болшинство – според психолозите са около 70%. И едва около 5 процента със сигурност знаят, че шестото чувство съществува, и активно го използват. Най-често това са творчески личности, защото художествената дейност развива дясното полукълбо на главния мозък, отговорно и за интуицията, пише вестник „Феномен“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: