Press "Enter" to skip to content

Кармични заболявания: здравето страда заради грешки в минал живот

Карма означава действие на санскрит. Но религията й придава по-дълбок смисъл

Според концепцията за кармата всяко конкретно действие води до определени последствия. Затова мнозина смятат кармата като своего рода наказание. Всъщност не е точно така. По-скоро кармата може да се уподоби на житейски урок, който се усвоява чрез непосредствения опит.

КАРМАТА В ДУХOBHOCTTA

Когато говорим за карма от духовна гледна точка, това се отнася до плодовете, както и до нашия опит от минали животи. Заради съществуването им всички ние имаме най-малко един вид кармични последствия, които носим. Именно заради тази преносна карма е налице необходимостта от реинкарнация. Ние се раждаме, за да помъдряваме, да се учим и да се справяме с това, в което сме се провалили в миналото си съществуване.

КАРМИЧНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Кармичните болести представляват определени ефекти в нашия организъм, от емоционална, физическа и ментална гледна точка заради наличието на последствия от минал живот.

Обикновено, когато боледуваме, това се случва заради някакъв вирус или друг външен фактор. Но от кармична гледна точка болестта може да възникне на подсъзнателно ниво. Да допуснем, че сте били бедни в минал живот. Заради преноса на вашата карма, дори сега да сте богати, ще сте в известна степен скъперници.

Причината е, че знаете, че всяка грешка може да доведе вас и вашето семейство до състоянието, в което вече сте били изпаднали в миналото. Докато тези видове въздействия не биха могли да бъдат лоши за вас, кармичните заболявалия могат да бъдат както положителни, така и отрицателни, негативни.

НЕГАТИВНИ КАРМИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Ако имате негативен опит в миналото, тогава в крайна сметка, ще съберете голямо количество негативна карма. Това може да е лошо за вас, тъй като ще стане препятствие към духовната ви еволюция. Вие няма да можете да се греете на божествената светлина и няма да получите висша помощ.

Обикновено негативната карма се формира, ако сте имали негативни взаимодействия с някои хора в миналото. Човешкият фактор е важен, когато става дума за негативна карма. Например, ако носите прекалено тежко бреме от вина от минал живот, в крайна сметка, ще се извинявате и плачете без причина. Това е, защото вината е станала част от вашето подсъзнание.

По същия начин, ако сте били жертва на мошеничество или злоупотреби в миналото, вероятно сте се превърнали в експерт в това да пазите чувствата си недостъпни за останалите. Но това състояние може да ви доведе до депресия и пристъпи на паника и дори да се изроди в тумор или рак.

НЕСПОНТАННИ КАРМИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Съществуват определени кармични заболявания, които ни влияят заради нашата пасивност в миналите ни превъплъщения. Когато се случва нещо подобно, тялото ни, в крайна сметка, само си причинява вреда. Определени неща могат да се случат заради нещастни случаи или травми в миналото.

Пасивните наблюдения могат да доведат до късогледство в следващите ни пребивавания на тази земя. Ако сме виждали как се извършва някакво зло, но не сме направили нищо и сме стояли като неми наблюдатели, това може да доведе до късогледство.

Причината е, че когато виждаме какво се случва, но не действаме, в резултат очите ни събират много отрицателни вибрации. Това е кармата на несправедливостта, която остава с нас дори и в следващите ни въплъщения.

Кармичните заболявания могат да ни повлияят на всеки стадий от живота, и то негативно. Но те биха могли да са резултат и от лоши навици или неправилен начин на живот!

Ако подозирате, че ви измъчва заболяване, възникнало на кармична основа, най-добре е да се обърнете за духовна консултация към специалист.

Източник: naran.ru

Leave a Reply

%d bloggers like this: