Press "Enter" to skip to content

На една ръка разстояние: Изкуството на чувствения масаж

Еротичният масаж не бива да се бърка с обичайната стимулация на гениталиите и други ерогенни зони

Такива ласки в научната литература се обозначават с английската дума „petting“. Включва целувки, прегръдки, галене и други действия, насочени към възникване на възбуда и у двамата партньори. Петингът може да бъде независима форма на еротична дейност, например в случаите, когато сексуалният контакт е невъзможен или нежелан по някаква причина. Това е и прелюдия към сексуални отношения, фина форма на еротична игра.

Петингът е един от двата компонента на еротичния масаж

Вторият компонент е класически (лечебен) масаж. Разумната комбинация от тези два компонента обяснява чудодейния ефект на еротичния масаж.

Техниките за галене са описани в много научно-популярни ръководства, а класическият еротичен масаж е цяло изкуство. Повечето хора рядко успяват да се справят сами. Необходими са опитни и търпеливи ментори, които да и обяснят и да ги обучат. За щастие, през последните години курсовете за масаж бяха обогатени и с лекции, които включваха техниките и тактиките на еротичния масаж. Такива курсове се посещават не само от хора, които искат да получат нова специалност, но и от двойки, които имат желание да разнообразят интимния си живот.

За да овладеете изкуството на масажа, включително еротичния масаж, трябва да отделите време, усилия и материални ресурси. Затова тази практика се възприема и като доказателство за любов.

Нуждата от обич

И за мъжете, и за жените, тактилният контакт дава усещане за хармония, релаксация и спокойствие. Кожата е най-големият човешки орган по площ. Рецепторите, разположени върху нея, изпращат сигнали до мозъка. Строго погледнато, изкуството на масажа е да направи тези сигнали приятни.

Когато масажът се прави от любим човек, емоционалното въздействие на тази процедура е в пъти по-голямо от ефекта, който постига професионален масажист. В процеса на масаж между мъжа и жената протича мощен енергиен обмен. Позволява не само да се настроите на еротична вълна, но и да се почувства пълно единство, абсолютна хармония между влюбените. Езикът на масажа казва нещо, което не може да се изрази с думи.

Как работи

В еротичния масаж всяко движение има смисъл. Например плъзгащите движения облекчават напрежението в меките тъкани. Най-подходящи са за гърба. Необходимо е да поставите двете длани в основата на гърба и да се плъзнете нагоре, след което да отдръпнете нежно ръцете от тялото и да се върнете пак в долната част на гърба.

Хълбоците и задните части могат да бъдат „поглезени“ с „месене“. Движенията наподобяват процеса на месене на тесто. Затова обикновено са по-подходящи за хора със сладкарски и кулинарни умения.

Също така трябва да се научите как да извършвате пощипване, леки ударни движения по гръбначния стълб, разтриващи движения на краката, внимателно, но треперещо поглаждане на шията… Като цяло влюбеният масажист или масажистка има какво да научи! Целувки, пощипвания, духане също са важна част от еротичния масаж… За създаване на пикантен ефект се използват различни „четки“, например заешка опашка, кубчета лед, чист восък за свещи, захаросан мед.

Основните масажни техники са приложими както за мъже, така и за жени

Важно е само аматьорите-масажисти и от двата пола да познават анатомичните особености на човека и да не прекаляват с въздействието върху чувствителните зони на тялото.

За да избегнете досадни грешки, е необходимо всяко движение да започва възможно най-нежно и внимателно и само със съгласието на партньора то да се извършва по-енергично и настоятелно. Масажната сесия е предназначена за определено време. За да не изчезне чувството на възбуда, препоръчително е да не прекъсвате масажа без особена нужда, да не спирате просто защото сте се уморили, отегчили или нямате търпение за „същинската част“.

Преодолейте комплексите

Проучванията на психолози и сексолози показват, че повечето мъже и жени, включително тези с почти идеална фигура, не са доволни от тялото си. Ние през цялото време не харесваме нещо в себе си… Страховете, комплексите, подозренията, чувството на безпокойство, несигурността в себе си и в партньора убиват любовта и пречат на развитието на отношенията между хората.

Най-хубавата част от еротичният масаж е, че той помага да се отървете от тези негативни емоции. От една страна човек е удовлетворен от това, което дава или получава, а от друга – започва да възприема себе си по различен и хубав начин. И това е чудесно!

Източник: woman.ru

Leave a Reply

%d bloggers like this: