Press "Enter" to skip to content

На Изток оризът е храната на дълголетниците

Известно е, че оризът е основната храна в страните на Изтока

И неслучайно в тези региони има толкова дълголетници – малките бели зрънца съдържат огромно количество вещества, запазващи дълголетието и бодростта. При това оризът е отличен лекар…

Лечението се провежда в продължение на два месеца, като при необходимост се повтаря не по-рано от две години, тъй като продължителната употреба на ориз води до силно обезсоляване на организма (в това число и от нужните минерални соли).

Предварително от ориза се отмива компонентът, който образува характерната слуз – така той лесно абсорбира (поема) патологичните образувания и солите. За целта вземете 2,5 – 3 кг ориз, поставете го в 8-10-литрова тенджера и всеки ден го промивайте по 20-25 мин под течаща вода. Процедурата се повтаря една седмица, докато при промиването водата остане напълно бистра. Изсушете ориза и го приберете в хартиен пакет.

Измитият ориз на порции от по 1 с. л. (30 г) се вари в кипяща вода 20-25 мин., като периодично се разбърква, за да не залепнат зърната по дъното. При това е желателно водата да се смени веднъж – два пъти. Когато оризът е готов, измийте го с преварена вода.

Употребява се топъл, на гладно, по време на хранене не бива да се пие вода, тъй като оризът ще започне да поема солите от нея.

След оризовата закуска можете да хапнете нещо не по-рано от четири часа. За да се повиши ефектът от изчистването, един час преди закуската изяжте 1-2 ябълки (те също извеждат солите). Ако след оризовата закуска усещате глад, значи изчистващото действие вече е започнало. В периода на лечение се откажете от месо, пушени меса, мазнини, сол, пикантни блюда, алкохол.

Процесът на излизане на солите от ставите чрез пикочополовата система става около 30 дни след началото на приема на ориза – ще го забележите по силно потъмнялата урина. Шлаките и солите ще се чистят от организма още 3-4 месеца след края на курса.

Още в края на третата седмица ще ви стане трудно да издържате на „гладната стачка“ с продължителност 4 часа след приема на ориза на гладно: ще се появи слабост, световъртеж, остро чувство на глад. Причината е, че заедно със солите и шлаките оризът извежда от организма калия, необходим главно за работата на
сърцето.

За да избегнете сърдечната слабост, още от първия ден на приема на ориз трябва да включите в менюто си продукти, съдържащи калий: картофи, каши от пълнозърнести брашна (особено пшенична), бобови, ядки, стафиди, смокини. Пийте много чай с мед, ябълков оцет.

Процесът на изчистване при някои преминава трудно. След първия месец на приема на ориз самочувствието може дори да се влоши: появяват се болки в ставите, в краката, особено в бедрата. Затова, ако сте се решили на изчистване с ориз, осигурете си хранене с високо съдържание на калий, пише вестник „Феномен“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: