Press "Enter" to skip to content

Не завиждайте и живейте с добро: мъдростта на Изтока в съвременен вариант

Всички лоши мисли към другите се обръщат срещу вас

01
Цялата ненавист, в крайна сметка, се връща към вас. Затова не завиждайте, живейте спокойно и умерено. Еди-кой си има нова кола, но от това физиономията му няма да стане по-красива. Просто по-често се усмихвайте и в отговор ще ви се усмихват – и близките, и приятелите, и дори самият живот.

Ако искате да бъдете уважавани, отнасяйте се с уважение към другите. Отговаряйте на доброто с добро, а на злото – с безразличие. Човекът, причинил зло, ще страда повече от това, че не сте го удостоили с внимание.

Не пийте алкохол – изобщо! Алкохолът погубва организма, мозъка и душата. Той действително убива! За да се отпуснете, можете да отидете на сауна; за да се повеселите – има песни; за да намерите общ език – има чай, кафе; за да се запознаете с красива жена – има бонбони и цветя…

Когато търсите половинката си в живота, не слушайте другите, които ще намерят всякакви кусури – лицето, фигурата, произхода не са подходящи. Слушайте само сърцето си и мислете с главата си, а не с нещо друго.

Не съжалявайте за нищо – излишно е. Всичко, което се случва, става по волята на духовете и всичко е за добро.

За да се защитите от неблагоприятно въздействие по интернет, можете да поставите снимката си на аватара пред огън или дим — това ще затрудни свалянето на информация и евентуалното въздействие.

Leave a Reply

%d bloggers like this: