Press "Enter" to skip to content

Привличане на енергията според фън-шуй

Според фън-шуй движещата сила на света е енергията „ци“

Правилната й циркулация носи здраве, успех, богатство. Изходът е един – да проветряваме! Изглежда просто, но и тук си има тайни! Дали да не повикаме отново на помощ лунните ритми?

Принципът е един и същ. В дни на Земята (Телец, Дева, Козирог) и на Водата (Риби, Рак, Скорпион) домът не трябва да се проветрява повече от няколко минути през зимата и няколко часа през лятото, иначе въздухът ще попие влагата и външните миризми. Затова пък в дни на Въздуха (Водолей, Близнаци, Везни) и на Огъня (Овен, Лъв, Стрелец) не се опасявайте да разтваряте широко прозорците. Дори през зимата топлината няма да „избяга“ от дома.

Как да съхраним богатството?

От какво се натрупва то? Не само от сумите пари, но и от хубавите палта, които ни служат години наред, от кожените якета, които изглеждат като нови, от удобните обувки, които носим вече не един сезон. Как да ги опазим?

Запомнете: кожените палта и якета трябва да се прибират на „лятно съхранение“ при намаляваща Луна в дни на Въздуха (Водолей, Близнаци, Везни). Тогава няма да ги нападат молци. И в никакъв случай не трябва да набутвате дрехите по шкафовете в дни на водата (Риби, Рак, Скорпион) – ще се овлажнят. Особено следете вашето „складиране“ да не е в дни на Земята (Телец, Дева, Козирог): дрехите и обувките ще придобият тежък мирис на зле обработена кожа. При това вещите, прибрани в дни на Козирог, рискуват бързо да се състарят, напукат и изсъхнат. Ще добавим, че се препоръчва новите обувки да се намажат с крем при намаляваща Луна – тогава те ще ви служат по-дълго и ще се налага да ги чистите по-рядко, пише вестник „Феномен“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: