Press "Enter" to skip to content

Прости правила за добро самочувствие

Източната медицина учи, че онова, което е просто и лесно изпълнимо, е най-доброто за нашето здраве

Проста храна, необременена от тежки готварски практики, семпли дрехи, чисто и добре ухаещо тяло, лице, непомръкнало от вредните гримове – какво повече ни трябва, за да вдигнем глава и да погледнем небето?

Тези няколко прости и обикновени неща ще ни гарантират, че ще се чувстваме самоуверено и комфортно. Затова:

– На първо място поставете хигиената на вашето тяло. Къпете се всеки ден през лятото и поне през ден през зимата. Къпането не само отмива мръсотията, но е и един много приятен, интимен ритуал, по времето на който може да се отпуснете и да останете насаме със себе си. Лечителите в Индия съветват да изчакате няколко минути след ядене, секс, упражнения или масаж, за да може тялото да възстанови нормалната си температура, преди да си вземете душ или вана.

– Поддържайте винаги свеж дъх в устата си. Почиствайте зъбите си с четка и копринен конец по два пъти на ден; сигурно това ви звучи като съвсем тривиален съвет, но това е от основно значение за доброто ви здраве и самочувствие. Старателно плакнете устата си след всяко ядене, и, за предпочитане, след всяка чаша кафе или чай също.

За добра устна хигиена индийците препоръчват паста от горчица и фино смляна скална сол, подпомагаща кръвообръщението. Само след седмица редовна употреба, венците ви ще бъдат по-стегнати и по-здрави. За да си направите пастата, сипете чаена лъжичка горчица -може да използвате и карамфилово масло – в шепата си. Вземете пълна щипка от солта и я смесете с олиото с показалеца на другата ръка. След това с помощта на показалеца разтърквайте сместа с движения нагоре-надолу по венеца всяка сутрин след като си измиете зъбите. Изплакнете с вода.

Leave a Reply

%d bloggers like this: