Press "Enter" to skip to content

Съвети за изчистване на кармата

Често в интернет можете да срещнете съобщение: „Направете добро дело и ще получите плюс в кармата си“

изчистване на кармата Може би това е прекалено опростено и тази своеобразна аритметика е неприложима в живота. Но при спазването на някои правила човек действително може да облекчи натрупаните негативи в кармата си и по този начин да си подсигури по-успешен живот в бъдеще.

1. Научете се да приемате всичко, което ви се случва.

Често можете да чуете:„Имам лоша карма, какво да правя?“. Лошата карма е благоприятна с това, че причинявайки страдания, тя обучава човека и го усъвършенства. За съжаление, далеч не всички са способни да израстват чрез разума и знанията. Затова мнозина трябва да преминат през страдания. Какво да правите? Приемете ги – вие сте в житейска ситуация, която ви учи.

2. Искрено желайте щастие на всички.
Съществува проста и ефективна техника за пожелаване на щастие. Като повтаряте многократно всяка сутрин и през целия ден „Желая щастие на всички“, вие постепенно ще пречистите ума и сърцето си, като засягате самия източник на пораждането на всяка карма – привързаността към ума. С времето животът ви ще се преобрази до неузнаваемост, а негативната карма неусетно ще се замени с позитивна.

3. Не се страхувайте да се сприятелите със собствената си съдба.
На много места можете да срещнете обяви, че за напълно приемлива цена ще ви изчистят, подобрят и облагородят кармата. При това понякога те звучат доста заплашително: „Ако не ви спасим от нея, тя непременно ще ви довърши“. В дословен превод от санскрит карма означава действие и това е всичко.

4. Заемете се с благотворителност.
Правете дарения с благотворителна цел -разбира се, според възможностите си. Ако не можете да помогнете финансово, помагайте физически – да станете доброволец, е много по-лесно, отколкото си мислите.

5. Бъдете внимателни към хората.
Особено към своите близки и роднини. Изслушвайте ги – когато разказват за проблемите си, им олеква. Не предлагайте съвет, не изказвайте мнение. Просто слушайте.

6. Не ругайте! Постарайте си да изключите от речника си не само нецензурните думи, но и такива като ужас, кошмар, по дяволите и т.н. Това са думи, които създават ниски вибрации, привличащи нежелателни събития.

7. Развивайте своята духовност.
Това може да се прави с помощта на всякакви видове духовно изчистване – като изповед, причастие, пост и т.н. За неправославните са подходящи медитации, енергетични практики идр.

Leave a Reply

%d bloggers like this: