Press "Enter" to skip to content

Тибетска мъдрост: Мисли, когато се храниш!

Тибетските лами умеят да контролират процеса на поглъщане на енергия по време на хранене

храна тибет

Те казват, че главното е да се разпореждаме разумно с тази енергия, да не й позволяваме да излезе от контрол. Защото продуктите, погълнати без размисли, между другото, както хапваме пуканки в киното, действат неблагоприятно на организма и нарушават хармонията на нашето тяло. Научете се да се наслаждавате на всяко парченце и мислено да изпращате всички предъвкани полезни вещества именно там, където според вас е слабото място на организма.

И последната възхитителна тайна на тибетските мъдреци е: смесвайте лечебните подправки. Тук не трябва да се ограничаваме със скучните „дуети“, напротив – можем да създадем истинска симфония. Както например в знаменитата лечебна напитка чай на тибетските лами Съставки за 1 л вода: карамфил – 10-11 бр., кардамон – 9-11 бр., джинджифил (сух) – 0,5 ч.л., индийско орехче (мляно) – 0,5 ч.л., зелен чай – 2 ч.л., черен чай 1 ч.л.

Тази лечебна и вкусна напитка се приготвя много просто. Подправките се поставят в чая на три етапа. Първо се счукват зърната кардамон. На котлона се слага съд с вода и когато тя заври, последователно се добавят там карамфилът и кар-дамонът, джинджифилът и зеленият чай. След една минута варене се добавя черният чай. След като отново заври, се слага индийското орехче и се оставя да поври още малко. Изключва се и кисне 5 минути.

Тибетците препоръчват чаят да се пие без захар, на гладно всяка сутрин -ободрява и хармонизира настроението, пише вестник „Феномен“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: