Press "Enter" to skip to content

Трансценденталната медитация е само за богоизбрани

Всички ние знаем колко полезна е медитацията и повечето от нас поне веднъж са се отдавали на практиката, а за други тя дори е всекидневно занимание

 

meditacia

Но и при медитацията има различни нива и някои са само за напреднали.

Трансценденталната медитация се смята за висш пилотаж в медитацията.

При нея не просто достигаме до покой и освобождаване на разума от тревожните мисли, а се смята, че имаме достъп до по-висш извор на енергия и знания. Учителите по трансцендентална медитация твърдят, че тя отваря съзнанието към безкрайния резервоар на енергия, творчество и разум, който е заложен у всеки от нас, но и до този, заложен у другите. Вярва се, че съществува единно съзнание или единно информационно поле – нещо като съкровищница от знания, потенциал и енергия, и именно трасценденталната медитация ни дава ключ към него. Посветените го наричат дори докосване до божественото.

В световен аспект този тип медитация има множество последователи, сред които, разбира се, и много известни личности като Дейвид Линч, Пол Маккартни, Кийт Ричардс.

Основател на движението е Махариши Махеш Йоги, който подчертава, че е създал не религиозно движение, а техника, която всеки може да усвои и след това всекидневно да практикува, за да има неизчерпаем източник на енергия. Интересното е, че той твърди, че тази медитация всъщност не е по-специална и трудна за изпълнение, а напротив – леснодостъпна, факт е обаче, че за да може да я практикувате, трябва да минете през специален курс, защото за отключването на висшия поток енергия имате нужда от специални мантри, които не са общодостъпни, пише списание „За жената“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: