Press "Enter" to skip to content

Фън-шуй за офиса и работното място

Съвременният човек прекарва по-голямата част от времето си на работното си място, затова е много важно то да бъде хармонично подредено и обзаведено

фън шуй
СЪЗДАЙТЕ ИДЕАЛНИЯ РАБОТЕН КАБИНЕТ

Той трябва да бъде разположен на север, северозапад или североизток в жилището или в офиса. В идеалния случай кабинетът трябва да има квадратна или правоъгълна форма. Острите извивки на стаята във формата на буквата „Р и изпъкналите ъгли представляват натрупване на отрицателна енергия ша. Те пречат на жизнената сила ци и създават в помещението неблагоприятни зони. Негативното въздействие на ша може да се неутрализира, като се постави пред тях растение в саксия или огледало.

ПРОЗОРЕЦЪТ -БЛАГО ИЛИ ЗЛО

Не е зле да имате прозорец редом до работното място. Но трябва да помните, че пряката слънчева светлина може да попречи на работата ви. За целта обаче има богат избор от щори. Не забравяйте обаче, че именно слънчевата светлина ни носи жизнената сила ци, а непреките слънчеви лъчи повишават работоспособността ни.

ЦВЕТОВА ГАМА

Осветлението и цветовата гама на вашия кабинет трябва да създават максимално комфортна атмосфера и да стимулират творческата енергия. Избягвайте студените цветове (небесносиньо, тюркоазено, изумрудено). Неутралните и пастелните цветове безусловно ще са по-подходящи, но те могат да предизвикат усещането за неопределеност и размитост.

За оптимално се смята цветовото решение, изпълнено в топли кафеникави тонове с добавено червено (цвета на лидера) или жълто (цвета на слънцето и успеха). Според фън-шуй кафявият цвят е символ на Земята, затова той предизвиква усещане за комфорт, защитеност и увереност.

Особено трябва да се спрете на оттенъците на зеленото. Топлият зелен цвят (т. нар. тревист) е символ на зараждането на живота. Той носи в себе си най-голямо количество жизнена сила ци, умиротворява и успокоява. Със синия цвят трябва да се работи много внимателно, тъй като той притежава силен „плаващ заряд“ и в зависимост от индивидуалните особености на човека може да му влияе както позитивно, така и негативно.

Leave a Reply

%d bloggers like this: