Press "Enter" to skip to content

Фън-шуй съвети улесняват досадната домакинска работа

Случва се понякога изпраните дрехи да не желаят да съхнат – и това си е!

Каква е причината? Съществуват правила на „голямото пране“, а тайната е- използвайте лунните цикли!

Направете прост опит. Накиснете бельо на намаляваща Луна и мръсотията сама ще падне! Западни изследователи установили, че в такива дни домакините хабят с една четвърт по-малко прах за пране. Организирайте голямото пране, когато лунният сърп намалява. Най-добре е да се борите с упоритите петна, когато Луната е във водни знаци – Риби, Рак, Скорпион. Ако бързате прнето ви да изсъхне, простирайте в дни на Въздуха: когато Луната е във Водолей, Близнаци и Везни.

Според астролозите на новолуние нашата небесна съседка прави дълбоко вдишване и по-добре попива водата. Така че колкото по-близо до новолунието започнете почистването на дома или миенето на колата, толкова по-дълго ще останат чисти и подовете, и килимите, и мебелите, и калниците на „железния кон“. Бъдете особено бдителни, когато почистване мръсотия от паркет и други дървени повърхности: никога не ги бършете с мокър парцал на растяща Луна в дни на Водата: дървото ще привлече водата, паркетът ще се подуе и ще започне да скърца.

Отделен въпрос е миенето на прозорците! Прозорците „на облаци“ означават не само по-малко светлина в дома, но и удар по енергетиката на жилището: нито здравето, нито парите ще преминат през тях! За щастие, стъклата лесно се почистват в дни на Въздуха и Огъня (когато Луната е във Водолей, Близнаци, Везни или в Овен, Лъв, Стрелец), пише вестник „Феномен“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: