Press "Enter" to skip to content

Японски метод помага при наднормено тегло, свързано с менопаузата

Ако се съчетае въздействието върху тези точки с диета, това много ще помогне да се коригира затлъстяването по време на менопаузата

Менопаузата не е най-приятното, което може да се случи на работеща все още жена, домакиня и любима. Има много начини и средства, чрез които е възможно да се коригират усещанията през този период. Но, каквото и да използвате – лекарства или хранителни добавки, задължително трябва да се спазва диета.

В Япония няма такъв проблем като затлъстяване. И всичко това, защото японците са с изградени навици за правилно хранене. Местното население не хапва на улицата, не злоупотребява с вредни въглехидрати и смята, че балансираната правилна диета е ключът към дълъг щастлив живот.

Не бързайте по време на хранене – това е една от най-важните и работещи японски тактики. Поради особеностите на манталитета японките се хранят бавно. Всяко хранене не е просто процес на насищане или просто хранене, а наслада от вкусната храна и красивото сервиране. През това време мозъкът успява да получи информация, че тялото вече е получило достатъчно енергия и е готово да работи по-нататък. В резултат на това японките се сдобиват с тънка фигура

Жените от Страната на изгряващото слънце ядат малки порции. Японките предпочитат да се хранят от малки чинии. Това се обяснява от психологическа гледна точка – ако чинията е празна, значи закуската, обядът или вечерята вече са завършени. Интересното е, че японките избират още по-малки чинии за вечеря.

Освен чрез хранене и спорт те въздействат върху тялото с помощта на акупресурни точки

Действайки върху акупресурните точки, можете не само да нормализирате теглото и да подобрите състоянието на кожата в проблемните зони на тялото, но и да подобрите усещането по време на менопауза, като цяло.

Не правете такъв масаж в рамките на един час след хранене или на празен стомах в нетрезво състояние, както и в областите на бенки, брадавици, новообразувания, пустули, рани, кожни лезии, изгаряния и др. Във всеки случай, преди да използвате акупресурни методи, е необходимо допълнително да се консултирате с лекар за възможни индивидуални противопоказания.

2 магически точки за подобряване на състоянието по време на менопаузата

При наднормено тегло, свързано с менопаузата, следните точки трябва да се използват като допълнителни.

Точка Фън Чи

Намира се под тилната кост над задната граница на растежа на косата, в ямката на външния ръб на трапецовидния мускул, където се палпира вдлъбнатината. Въздействието върху нея, освен всичко друго, има и тонизиращ ефект.

Точката Фън Чи може да се използва и при виене на свят или внезапна слабост. В този случай тялото трябва да се повлияе и от това, че ще се почувства активирано.

Точка Хъ Гу

Тя е разположена в ямката между първата и втората метакарпална кост на ръката, по-близо до средата на втората метакарпална кост. Както върху първата точка, Фън Чи, така и върху тази се прилага средно интензивен натиск в продължение на няколко минути.

Въздействието върху точката Хъ Гу също помага при главоболие, световъртеж и изпотяване.

Източник: golbis.com

Leave a Reply

%d bloggers like this: