Press "Enter" to skip to content

Всяка жена ли може да открие богинята в себе си?

Женствеността е нещо повече от това да бъдеш красива жена

жена Това е ясно видимо състояние, когато се чувстваме добре в своята кожа или когато сме влюбени. Женствеността представлява същността на това, което съм аз като жена, това, което аз избирам да култивирам всеки ден в живота, и това, което ми носи смисъл.

Това казва Оана Стояновичи – психолог с 11 годишен опит и тренинги по целия свят.

СЪЩНОСТТА Жената трябва да бъде себе си, а не да се опитва да влиза в образ или да има поведение, които всъщност не представляват нейната същност, а просто са модерни или популярни. Ако загуби от загадъчността си, става предсказуема. Когато една жена си позволи да показва това, „което не е“, изчезва от само себе си.

КРАСОТА И САМОУВАЖЕНИЕ Ритуалите на разкрасяване са помощно средство жената да се транспонира в личност, чрез която иска да предаде дадено послание. Посланието представлява декларацията на тази жена за нейната същност. Полагането на грижи за външния вид е един от начините, чрез които жената може да открие своята женственост. Но самоуважението представлява и грижа за душата – без нея тялото не може да излъчва красота, колкото и кремове да нанасяш отгоре.

САМООЦЕНЯВАНЕ Какво мислиш за себе си, как се възприемаш, колко си автентична и смела и как се самооценяваш, е най-важното. Огледалото отразява начина, по който се чувстваш. Когато откриваме блясък и хармония В очите, които са огледало на душата, физическото огледало ще изрисува един красив образ.

ИНТУИЦИЯТА Да бъдеш женствена, е непрекъснат процес на иновативност и преоткриване. Тогава, когато жената е в тесен контакт с инстинкта и интуицията си, тя излъчва непрекъснато неповторимост и красота. Образът, който се очертава, изненадва очите на наблюдателя и го прави любопитен и заинтригуван.

ЧУВСТВИТЕЛНОСТ Женствеността е тясно свързана с изкуството, с изживяванията, с чувствителността, с мълчанието, със самоанализа. Но това са забравени стойности. Да ги пробудиш и да ги изживееш, изисква много кураж.

Стояновичи допълва: „Когато ние, жените, възстановяваме у себе си ценности като чувствителност, непосредственост, искреност, смелост, самоуважение, показване на красота без вина или показност, естественост, нежност, човечност, всичко около нас сякаш се подрежда. Разбира се, присъствието на един мъж, който знае как да ни уважава, цени и обича, ни кара да разцъфтим и да дадем всичко, на което сме способни като жени. От друга страна нашата женственост не се ограничава само до присъствието на един мъж в нашия живот. Имаме силата и възможностите да култивираме у себе си женствеността и да бъдем постоянно разцъфтяващи – от тази гледна точка да взаимодействаме с мъжа и да го привлечем в нашия живот.

Leave a Reply

%d bloggers like this: