Press "Enter" to skip to content

В Годината на Змията е година на промени

Докато ние се съвземаме от новогодишните Празненства, в далечен Китай подготовката за посреща нето на тамошната Нова година тепърва започва. Според китайския лунен календар 2013-а настъпва между 20 януари и 20 февруари, в деня на новолунието -10 февруари. Годината ще бъде покровителствана от Змията, шестия знак от китайския зодиак.


За празника китайците украсяват от двете страни вратите си с хартиени ленти с надписи, а вътре в жилището окачват ръчно рисувани картинки-пожелания също с надписи за щастие и благополучие. В миналото хората вярвали, че тази украса, заедно с пускането на хвърчила, са най-сигурният начин да прогониш злите духове от дома. Обичаят и до днес е много популярен.

Космическият елемент на китайската 2013 година е водата, а цветът й е черен. Затова се казва, че 2013-а ще е година на Черната водна змия. На нея й отиват черно, синьо, сиво-синьо и зелено, пише вестник „Всичко за семейството“.

Змията може да донесе на хората неочаквани промени, символ е на нестабилността и изменчивостта. Ето защо в нейната година е важно всичко, което смятате да предприемете, да бъде добре обмислено и планирано. Трябва освен това да сте много по-внимателни и предпазливи в действията си.

За да го постигнете, ще ви помогне подходящият талисман. Не е трудно и сами да се досетите, че е най-добре той да е във формата на змия. Подходящо е фигурката да е от сребро и да е украсена с опал. Този променлив и обагрен в десетки нюанси камък е покровителстван от Змията и според китайците носи щастие, пише вестник „Всичко за семейството“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: