Press "Enter" to skip to content

Две билки от източната медицина ще ви направят столетници

Ако ги включите в менюто си всеки ден, ще се радвате на желязно здраве

 

жен шен

Жен шен

Екзотичното растение засилва енергията, потентността и удължава живота. Съвременните изследвания доказват, че приемът на жен шен повишава ефективността на централната нервна система и устойчивостта при стресови ситуации, намалява физическата и умствена умора, подобрява апетита и прекрасно стимулира половите функции. От корена на живота, както наричат жен шена, се приготвят спиртен извлек, течен екстракт и таблетки, които се продават в аптеките. В домашни условия може да се направи запарка – 1/2 ч.л. ситно стрити корени се заливат с 250 вряща вода.

Асграгал

Смятан за едно от най-ценните растения в китайската медицина, асграгалът има способността да забавя процесите на стареене. Под формата на тоник той се прилага за подсилване на имунната система (пази от настинки, грип и инфекции на горните дихателни пътища). Коренът на силата облекчава умората, помага при сърдечни заболявания и сезонни алергии. Според нови изследвания може да се прилага в лечението на определени видове онкологични заболявания. Най-често асграгалът се използва под формата на таблетки и капсули, съдържащи екстракт от корените.

Преди да използвате хранителни добавки или отвари, консултирайте се е личния лекар. Той ще съобрази дозировката със здравословното ви състояние, възрастта и теглото. Придържайте се към препоръките, защото повишената употреба може да предизвика нежелан ефект, пише вестник „Всичко за семейството“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: