Press "Enter" to skip to content

Дори и само един ден в седмицата на вода е безценен подарък за вашето здраве

Водата съставлява около 70-75% от човешкото тяло

вода
Тя захранва клетките и е жизненонеобходима за организма. Лекарите съветват да приемаме около 2 литра дневно. Особено полезно е пиенето на вода веднага след събуждане. На гладно тя упражнява най-силно полезните си свойства, като помага при здравословни проблеми от широк спектър: главоболие, артрит, бронхит, астма, бъбречни заболявания, затлъстяване, гастрит, диария, диабет, очни болести.

Пиенето на вода сутрин, а и преди всяко хранене почиства червата. Това им позволява по-пълноценно да абсорбират хранителните вещества. Освен това тя освобождава натрупаните токсини и оказва благотворен ефект върху кожата, която става по-гладка и стегната.

Водата на гладно стимулира кръвотворенето. А образуването на нови кръвни клетки активира имунната система и помага на тялото да се справи с атаките на вредни бактерии. Лимфната система също работи по-ефективно, което укрепва организма и му позволява да се пребори с различни инфекции.

Чаша вода сутрин подпомага редуцирането на тегло. Ако започнете деня не с една, а с 2-3 чаши вода, ще ускорите метаболизма с около 25%. Този навик дава шанс по естествен начин да поддържате нормално тегло.

Leave a Reply

%d bloggers like this: