Press "Enter" to skip to content

Древни индийски ритуали превръщат обикновения пръстен в талисман

Обърнали ли сте внимание, че най-често в амулет или талисман се превръща пръстенът. Защо?

пръстен Причината е, че ръцете са много чувствителни към тънките енергии, така че пръстените лесно попиват информацията и също така лесно я отдават на собственика си. Ръката се асоциира с личността на човека: спомнете си за хиромантията, за линиите .по дланите, в които са запечатани характерът и съдбата. А и всеки пръст има собствено значение. Палецът, съотнасящ се към Слънцето, символизира личността; показалецът е пръстът на Юпитер – планетата на нашите социални стремежи и амбиции; средният е пръст на Сатурн -това е нашият вътрешен стожер; безименният – внимание, мили дами – е пръстът на Венера, планетата на любовта и красотата; а кутрето е пръстът на Меркурий – покровителя на общуването и контактите.

Пръстенът активизира сферата, към която се отнася пръстът, на който е поставен. Носейки пръстен на палеца, вие ставате по-самостоятелни, по-независими, а ако сложите бижуто на пръста на Венера, усилвате своето обаяние и привличате любовта: енергията, затворена от пръстена, се концентрира на ръката ви, а не се разпилява в пространството. В същото време пръстенът представлява защитен амулет – преграда по пътя на негативните потоци, насочени да разрушат дадена сфера в живота ви, вие сами можете да заредите пръстена, за да получите магическата му подкрепа и защита. Например неуверени сте в себе си, имате занижена самооценка: ах, колко красавици има, кой ще ме погледне? Подходящ момент да си изберете талисман за палеца. Като пръст на Слънцето, той усилва личността, следователно за него е необходимо златно или позлатено бижу със „слънчев“ камък: сердолик, кехлибар, цитрин. Като изберете пръстена, направете ритуал. Първо за едно денонощие го увийте в плътна тъкан и го сложете в шкаф или кутийка, та през цялото това време да е на тъмно. След това вземете кристална чаша, налейте вода и пуснете пръстена в нея. Поставете чашата на перваза за едно денонощие: нека през деня пръстенът да се зарежда от енергията на Слънцето, а през нощта – от енергията на Луната. Внимание: „слънчевият“ пръстен трябва да започне да се зарежда сутрин, първи до него трябва да се докоснат слънчевите лъчи.

Извадете пръстена от чашата, запалете восъчна свещ и три пъти го прокарайте през пламъка. След това поставете пръстена на палеца на дясната ръка.

Да придобиете самоувереност, ще ви помогне и пръстен-талисман на средния пръст, покровителстван от Сатурн. Трябва да го заредите като „слънчевия“, но изберете сребро (Сатурн не обича златото) и сапфир – главния сатурниански камък. Поставете чашата със сребърния пръстен да се зарежда вечерта: първа трябва да го инициира Луната.

Прекалено силният Юпитер – планетата на кариеристите и лидерите, не толкова помага в личния живот, колкото пречи да го изградите, така че не се препоръчва да носите пръстен на показалеца. Що се отнася до кутрето, пръстенът на него ще ви помогне да станете по-общителни. Ако сте прекалено затворени, сложете на малкия си пръст „Тънък нефритов пръстен от цял камък.

А сега главното: как да направите пръстен-талисман за безименния пръст – пръста на Венера, така че той да привлече към вас вашата половинка? Изберете обикновен сребърен или златен пръстен без камък и проведете над него ритуала, описан по-горе.

Leave a Reply

%d bloggers like this: